Výlet do kouzelného světa Gothic III
zdroj: tisková zpráva

Výlet do kouzelného světa Gothic III

19. 11. 2005 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Jelikož první kvartál příštího roku, kdy má toto pompézní RPG doputovat na pulty (nejprve německých) obchodů, se nezadržitelně blíží, autoři si stále častěji pouštějí pusu na špacír.

To dokazuje interview s obchodním manažerem Stefanem Bergerem na Gamecloud, jehož překlad nabízí domácí fanouškovská stránka Gothicz.net. Berger prozradil, že se hra v současnosti dostala do fáze alpha verze a taktéž ujistil, že hráč se opět vžije do kůže bezejmenného hrdiny, známého z minulých dílů.

Nejvíce se Stefan rozpovídal o propracované umělé inteligenci veškerých NPC, což demonstruje následující situace. Když zabijete farmářovu ovci a majitel váš skutek spatří, začne mezi ostatní lidi šířit informace o vašem činu. Následkem toho s vámi postavy, které se o tom dozvěděli, již nebudou komunikovat, dokud svůj hřích neodčiníte – buď zaplacením pokuty nebo splněním nějakého questy pro postižené. A nebo to budete moci udělat úplně jinak – zabijete pasáka ještě předtím, než vše stihne vyslepičit… Obecně se tedy nejvíce zapracovalo na uvěřitelně působícím živém světě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Dále byly odhaleny oficiální hardwarové nároky, jelikož předchozí informace se údajně nezakládaly na pravdě. Pro hraní v nejvyšší kvalitě bude stačit „pouze“ Athlon 64 3000+ nebo P4 2,8 GHz, 1 GB RAM a grafická karta Geforce 6800 GT nebo Radeon X800 Pro. Ostatně mrkněte na tento týden uvolněné screenshoty, kterým, až na absenci stínů, k dokonalosti chybí jen opravdu málo. Otázkou však zůstává, jak to vše bude vypadat ve finále v pohybu, jelikož dojmy z hratelné pre-alpha verze na výstavě Games Convention 2005 nejsou v tomto ohledu nikterak pozitivní. Autoři však tvrdí (jak jinak), že nakonec bude vše v pořádku.

Mimochodem, jestli jste ještě neměli tu čest s Gothic II, máte jedinečnou šanci to nyní napravit. Vyšla totiž GOLD edice druhého dílu obsahující i datadisk Night od Raven. Neoficiální češtinu do G2 si můžete stáhnout zde, na počeštění přídavku se intenzivně pracuje.
zdroj: fansite

moolker

Nejnovější články