Temná strana Anarchy Online: Shadowlands
zdroj: tisková zpráva

Temná strana Anarchy Online: Shadowlands

30. 3. 2003 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

První oficiální rozšiřující balíček pro jednu z nejznámějších masivně multiplayerových her - Anarchy Online - se jmenuje Shadowlands.

Anarchy Online: Shadowlands zdroj: tisková zpráva A proč že zrovna takovýto název - "země stínu"? To proto, že asi před rokem a půl napadla jednoho slunečného pondělní rána při cestě do práce jednoho z autorů myšlenka, co kdyby se prostě slunce najednou ztratilo... najednou by zmizelo a vše co známe a jak to známe, by nám představilo svou temnou stranu. Když se něco, co znáte najednou změní v něco, co neznáte, může to být mnohem strašidelnější, než to úplně cizí. Pocit temné reality, stále však se stopami všednosti, to je stěžejní prvek Anarchy Online: Shadowlands.

Současný svět Anarchy Online bude se Shadowlands spojen systémem červích děr. Téměř na samém kraji vesmíru, objevíte nové plovoucí město - Jobe. Je to velice zvláštní město - jsou to vlastně tři ostrovy zavěšené jen tak ve vzduchu a spojené masivními nano-technologickými silami. Mezi těmito ostrovy se nachází síť mostů a teleportů. Jobe bylo pod dohledem spousty byrokratů (ano, i takováto profese se ve hře objevuje) vystaveno mocnými a nezávislými nanotechnology a metafyziky. I když toto město není tak veliké jako dvě hlavní města Rubi-Ka (Omni-Entertainment a Tir), pojme i tak velké množství obyvatel.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Herní svět Shadowlands je rozsáhlý tak jako ten v Rubi-Ka, ale tvůrci jej mají v úmyslu z technických důvodů rozštěpit do menších oblastí. V každém případě budou nová místa, která navštívíte, naprosto jiná, než jaká můžete znát z původní AO. Budou vypadat jinak, znít jinak a dokonce v nich bude i hra probíhat jinak. Nic zde nebude zadarmo. Přesto zde bude určité startovací chráněné území, relativně bezpečné místo pro nováčky a slabší jedince - Nascence. Dále se dostanete do místa zvaného Elysium, které vypadá jako těsně před nějakou katastrofou. Pak je zde také "Brink", propast požírající sama sebe a vedoucí NIKAM. Na jejích okrajích však naleznete obzvlášť nebezpečná stvoření, které pomalu užírají zemi a propast rozšiřují. Schoel je další oblast, jsou to vlastně nekonečné schody až do samého nitra světa. A také je zde Adonis - ruiny starověkého města a Penumbra - země ledu a sněhu. Nakonec vás čeká Inferno!

Shadowlands s sebou přinese mj. i dvě profese. Vylepšení se budou týkat hlavně grafiky a efektů. Samozžejmě, že veliká pozornost je věnována rovněž avukovým efektům a hudebnímu a zvukovému doprovodu vůbec. Nějaké změny se dotknou také interface. Beta-testování hry by mělo začít někdy během května, ještě před zahájením E3. Vydání hotového projektu se plánuje na pozdní léto.

zdroj: RPGVault

korg

Nejnovější články