Stav lokalizace Sherlock Holmes: Procitnutí
zdroj: tisková zpráva

Stav lokalizace Sherlock Holmes: Procitnutí

18. 1. 2007 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Od překladatele Petra Ticháčka pracujícího pro edici Hypermax jsme obdrželi podrobnosti o lokalizaci detektivní adventury Sherlock Holmes: The Awakened.

Hra se prý liší od typických Doylových příběhů, neboť oba hlavní hrdiny provede napříč celým světem a ještě je navíc postaví tváří v tvář děsivému mýtu Cthulhu kultovního spisovatele H.P. Lovecrafta. V čem se však od svých předchůdců (The Mystery of the Mummy, Případ stříbrné náušnice) absolutně neliší, je použitá mírně archaická angličtina, která se velkou měrou podepisuje na dobové atmosféře. Styl jazyka se překladatel snaží převést taktéž do české verze. U většiny "pozitivních" či alespoň částečně "vzdělaných" postav tedy volí maximálně spisovnou češtinu proříznutou vhodnými archaismy. Ty však nejsou využívány příliš často, aby text nebyl pro hráče neúnosně složitý či dokonce špatně srozumitelný.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Titul Sherlock Holmes: Procitnutí bude lokalizován formou titulků, dabing zůstane v původním anglickém znění. Zcela netradičně probíhá překlad, korektury textu a jeho testování přímo ve hře současně a tato první fáze lokalizace (před vytvořením testovací CZ verze určené k prvnímu ostrému betatestu) je dokončena zhruba na 75%. Vzhledem k předchozím pozitivním zkušenostem s výrobcem, společností Frogwares, nečeká Petr Ticháček větší průtahy z jejich strany. Datum vydání je předběžně stanoveno na polovinu března, měsíc po premiéře ve Velké Británii.

Menší posun zato postihl jinou adventuru od Hypermaxu - Tunguzka: Přísně tajné. Dovolená během Vánoc zapříčinila, že finální český master nebyl ze strany světového vydavatele hry, společnosti Deep Silver, vytvořen ve druhé polovině prosince, ale pracuje se na něm teprve nyní. Jedinou překážkou, která v současnosti brání již hotové CZ verzi v cestě do lisovny, je implementace protipirátské ochrany (žádný strach, nejedná se o StarForce). Aktuální termín lze považovat za definitivní a je stanoven na polovinu února 2007, kdy vám také přineseme návod.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články