Špionážní Splinter Cell pro PC se blíží
zdroj: tisková zpráva

Špionážní Splinter Cell pro PC se blíží

29. 12. 2002 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Přiznám se, že hry na motivy spisovatele Toma Clancyho jako Rainbow Six nebo Ghost Recon mě nikdy příliš neoslovily a proto jsem se dříve ani moc nezajímal o titul Splinter Cell, který vzniká podobnou cestou v montrealské pobočce UbiSoftu.

Nedávno však vyšlo hratelné demo, které od první minuty dává jasně najevo, s čím máte tu čest a že nadšené recenze Xboxové verze, které Splinter Cell označují za nejlepší hru roku 2002, nelhaly - ostatně stačí si přečíst naše první dojmy v podobném duchu. Někteří škarohlídi sice tvrdí, že se jedná o okopírovaný Metal Gear Solid, ale to na kvalitě této third-person akce ze světa tajných služeb nijak neubírá a hlavní zůstává, že Splinter Cell je opravdu zábava hrát. Pokud zkoušíte různé postupy nebo důsledky vašich činů v dané misi, vydrží vám zmiňované demo celkem dlouho.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Poslední sada jednadvaceti čerstvých screenshotů opět předvádí preciznost poslední verze Unreal enginu se zabudovanou Karma technologií, která obstarává realistickou fyziku všech postav nebo předmětů ve hře podobně jako v UT2003. Na plnou verzi Splinter Cell, která má vyjít pro PC koncem ledna, se asi nejen já dost těším a mohla by vyplnit čekání do Deus Ex 2 nebo Thief 3. Oproti té Xboxové z podzimu bude obsahovat textury ve vyšším rozlišení a samozřejmě také částečně přizpůsobené ovládání, které mi osobně připadá intuitivní a stačí si na něj za pár minut zvyknout. Tvůrci hry z UbiSoftu momentálně pracují na tom, aby fungovaly speciální módy infra-vidění i na starších grafických kartách GeForce 2, což byl jeden z mála problémů dema, které si díky vysoké interaktivitě prostředí a detailním texturám naplno (plynule) vychutnali pouze majitelé GeForce4Ti.
zdroj: CVG

jd

Nejnovější články