RTS War Front: Turning Point za dveřmi
zdroj: tisková zpráva

RTS War Front: Turning Point za dveřmi

3. 8. 2006 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Vydavatelská společnost CDV už má na svém kontě pěkných pár realistických strategií s tématikou 2.

světové války, a právě proto by měla nová hra vývojářského týmu Digital Reality - War Front: Turning Point - nabídnout hráčům něco trochu jiného. Nicméně, z rozhovoru na stránkách magazínu Firingsquad vyplynulo, že když tito vývojáři přinesli producentovi CDV koncept svého projektu, nešlo o nic jiného než o další klasickou realistickou válečnou RTS. Vzhledem k tomu, že už tu ale byla Codename: Panzers a na cestě ještě Blitzkrieg, bylo třeba vymyslet, čím nové dílo ozvláštnit. A tak přišel nápad na změnu historie, jejíž součástí by mj. byly různé super-zbraně a zaměřit hru také hodně na budování základny (podobně jako v hrách C&C, Warcraft, apod.).

Představa alternativních dějin ve War Front je taková, že Německo se po odstranění Hitlera přidá na stranu Spojenců (což prý řadu lidí potěšilo, neboť už Němce nebavilo, že jsou ve hrách stále za ty zlé) a hrozbou se naopak stali sovětští komunisté. Zvažovalo se prý také zaangažování mimozemšťanů, zombíků a dalších podobných monster, ale z toho nakonec sešlo. Všechno to má začít okupací Anglie ve 40. letech minulého století. Američané nepřátele rozdrtí, ale Den D nebude moci proběhnout. Brzy dojde každopádně ke spojení jejich sil se silami německého hnutí odporu s cílem zabít Hitlera. Tím nacisté utrží drtivou porážku, stáhnou se z okupovaných území a nové demokratické Německo začne plně spolupracovat se Spojenci. V Berlíně má být podepsána mírová smlouva, avšak tento akt je překažen útokem sovětských komunistů, kteří se domnívají, že tak snadno rozšíří své území. S čím ovšem nepočítali, jsou fiktivní hrdinové john Lynch a Roland Hellmann, jejichž příběh budte v rámci singleplayeru prožívat a sledovat i prostřednictvím zhruba 30 filmečků, které jsou provázány s určitými úkoly.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Singleplayer vám má nabídnout jednu kampaň za Spojence a jednu za Němce. Jejich mise vás zavedou například do Moskvy, Berlína i Londýna a těšit se můžete i na skrytá poslání, jež budete muset nejdříve odemknout. Abyste byli povzbuzeni pro další a další hraní SP, připravili tvůrci internetový žebříček výsledků této části hry. V multiplayeru už si budete moci zahrát i za Sověty. Každá z frakcí přitom bude vybavena unikátním stromem technologického rozvoje, jednotkami i speciálními manýry. Děj mají zpestřovat dialogy a také prvky, které oživí herní svět, jako civilisté, fauna, flóra, apod. Svou roli, a tentokrát ne pouze zpestřující, sehraje rovněž dynamický cyklus dne a noci nebo deformace terénu vlivem různých bomb a super-zbraní, jež může například zpomalit postup nepřítele, apod. Mimochodem, v souvislosti s nocí jistě stojí za zmínku skutečnost, že budete moci vystřelovat světlice, abyste si za tmy rozšířili rozhled. Zajímavou součástí hry bude bezpochyby také zvláštní first-person bunkrový mód. Ten prý bude nejen zábavnou záležitostí, ale zároveň má mít i vliv na hru, jelikož totiž nebudete mít možnost, když se v něm ukryjete, přímo ovládat své jednotky, získáte pro vyvážení bonus v podobě lepší účinnosti zbraní v bunkru. Na druhou stranu, když vás nepřítel uvnitř sejme, bude to znamenat extra bonus pro něj.

Co se týče technologie, na které je War Front: Turning Point postavena, tu si vyvinuli vývojáři sami a jejich cílem se při tvorbě enginu stala snaha o převálcování všech ostatních podobných RTS co do grafiky i vizuálních efektů. Ostatně už brzy se budete moci přesvědčit na vlastní oči. Vydání hry je totiž naplánováno na září, přičemž ještě předtím dojde k vypuštění nejdříve multiplayerového dema a následně i singleplayerové hratelné ukázky. Nové screenshoty v galerii mimochodem zachycují speciální sovětskou pozemní jendotku zvanou "Ice Spitter Tank", která s využitím dusíku zmrazí nepřátele až na kost, takže pak stačí jen jedna rána a je po něm.
zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články