První screenshot Crusader Kings
zdroj: tisková zpráva

První screenshot Crusader Kings

14. 9. 2003 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Až se mi nechce věřit, že už by od oznámení Crusader Kings, nové hry vývojářů Paradox Entertainment proslavených strategickou sérií Europa Universalis, uplynul téměř rok a půl a přece je to tak.

Crusader Kings zdroj: tisková zpráva Od té doby, jako by se po tomto titulu, postaveném na stejném enginu jako Europa Universalis, slehla zem. Teprve nyní tvůrci vypustili úplně první screenshot, který teď můžete spatřit také v naší galerii. Kromě toho oznámili, že 28. září 2003 bude zahájeno betatestování (omezené věkovou hranicí 18 a více let), do kterého se v případě zájmu můžete hlásit na oficiálních stránkách.

Crusader Kings se také zařadí do žánru strategických her (real-time), ovšem narozdíl od Europa Universalis, tato bude spíše o dobývání prestiže a bohatství než o budování říše. Přední postavení na společenském žebříčku bude pro hráče a jeho dynastii tentokrát podstatně důležitější než jakékoliv rozšiřování hranic. Hra je zaměřena na feudální království středověké Evropy v období mezi 1066 - 1453 n.l. a má velice schopně simulovat tehdejší společnost. Herní mapa je omezena na Evropu, ale zasahuje i do území Uralu na východě, zahrnuje část Persie, Arabského poloostrova a také část severního pobřeží Afriky.

zdroj: homepage

korgull

Nejnovější články