První info o Tony Hawk Underground 2 pro PC
zdroj: tisková zpráva

První info o Tony Hawk Underground 2 pro PC

21. 7. 2004 13:13 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Série skejťáckých simulací Tony Hawk Pro Skater je známá PCčkářům i konzolistům po celém světě, avšak hra Tony Hawk Underground se loni dostala pouze na PS2, GameCube a Xbox.

Oproti klasickým THPS se odlišovala hlavně příběhem, ve kterém jste se mohli z obyčejného "kluka s prknem" z ulice stát až nejlepším skaterem. Její pokračování Tony Hawk Underground 2 by se mělo nést v zásadě ve stejném duchu, ovšem tentokrát si jej už budou moci vychutnat i majitelé osobních počítačů.

Zápletka THU2 je následující: Bam Margera a Tony Hawk "unesli" několik skejťáků-začátečníků, mezi kterými se nacházíte i vy. Všichni se musí účastnit speciální soutěže tzv. World Destruction Tour, jejíž jednotlivé části se konají v šesti různých světových metropolích. Vítěz získá slávu a uznaní, zatímco ten poslední musí celý výlet zaplatit. Ze zahrnutých lokací můžeme jmenovat třeba Španělsko, Německo, Francii nebo Rusko. Kromě své postavy budete moci ovládat i další členy týmu, celkově jich dostanete v průběhu celé hry pod kontrolu asi dvacet. Každý z nich má mít přitom svůj vlastní styl a disponovat i speciálními druhy pohybů. Mezi těmi nejzajímavějšími rozhodně nemůžeme opomenout postavu Benjamina Franklina z úrovně, odehrávající se v Bostonu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Novinkou se dále stane Focus mod, který půjde aktivovat, když svými triky zcela naplníte Special Meter. Při zapnutí Focusu se zpomalí čas, kamera najede blíž k chodidlům postavy a vy budete moci přesněji a lépe předvést náročnější triky. Co se týče technického zpracování, slibují vývojáři z Neversoftu interaktivnější prostředí, ve kterém bude plno zničitelných prvků, takže když na to přijde, budete za sebou moci nechat slušný nepořádek včetně tryskajících hydrantů. Vaše postavy budou dále schopné sprejovat po různých objektech, házet jablka atd. Stejně jako v prvním díle, i tady se objeví pár ovladatelných dopravních prostředků, například skútry Segway, motorové čtyřkolky nebo pojizdné stánky na prodej párků v rohlíku.

Součástí hry budou vedle slibovaného editoru také nejlepší úrovně z předchozích her (Classic Mode), samozřejmě představené v novém vizuálním zpracování, s novými překvapeními atd. O které levely však konkrétně půjde, není dosud známo. Trochu smutnou zprávou se nám může jevit jen absence multiplayeru u PC verze, on-line si totiž s pomocí speciálního adaptéru zahrají pouze majitelé PS2. Vydání Tony Hawk Underground 2 očekáváme na konzolích letos v říjnu, na PC se hra zřejmě objeví o trochu později. Další informace případně najdete na GameSpy, PC.IGN, GameSpotu, WorthPlaying nebo na nově spuštěné homepage.
zdroj: PR, GameSpot, IGN

kate

Nejnovější články