Planetside - MMOFPS pro tisíce hráčů
zdroj: tisková zpráva

Planetside - MMOFPS pro tisíce hráčů

22. 5. 2003 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Před třemi dny byla v USA a Kanadě vydána multiplayerová on-line střílečka PlanetSide od Verantu (tvůrci EverQuestu) a Sony Online.

Hra se řadí do zatím nezvyklé kategorie MMOFPS (dle Sony je přímo zakladatelem žánru), podle slov tvůrců v ní najdeme i prvky RPG. Její téma globální války zřejmě příliš neoslní, ale možnost zapojení tisíců hráčů už jistě ano. Verant v současnosti připravuje update, který do hry dostane nová vozidla a další volby. Planetside se v Severní Americe prodává za cca $50 a krabice obsahuje kromě CD i 30tidenní zápisné. Po vypršení této lhůty musí zájemci platit $13 každý měsíc za udržování účtu. Pokud se titul mezi hráčskou obcí ujme, mají chlapíci z Verantu zřejmě až do důchodu vyděláno.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Planetside je také jednou z her, zařazených do služby SOE All Access, díky jejímuž předplacení dostanou zájemci přístup k titulům EverQuest, EverQuest Online Adventures, Infantry, Cosmic Rift, Tanarus a již zmiňované Planetside. Výhodou je kromě celkové pohodlnosti a jednoduchosti (jeden účet, více her) i cena ($22/měsíčně), služba se ale stejně vyplatí až hráčům, kteří se intenzivně věnují nejméně dvěma až třem hrám. Do SOE All Access se po vydání zařadí též EverQuest II.

Samotná Planetside se zaměří na týmovou hru. Vše se má odehrávat na deseti kontinentech, o jejichž nadvládu se snaží tři znepřátelené frakce. Vaše postava bude získávat zkušenosti s každou akcí, do které se připlete a může se stát specialistou v jednom z 30ti nabízených oborů. Najdeme tu klasicky snipery, inženýry, mediky, piloty, špióny, řidiče, hackery a mnohé další. Planetside nabídne stovky zbraní, brnění a příslušenství, připraveno bude také něco nad 12 plně ovladatelných druhů vozidel a letounů. Jak bylo již zmíněno výše, hra je zatím venku jen v Americe, pokud však zaplatíte a dokážete se připojit, můžete hrát prakticky odkudkoliv. Na svět se klubou už i první recenze, například na GamesDomain získala Planetside vysokých 4,5 bodů z 5ti. Aktuální informace můžete sledovat na homepage.
zdroj: PR, Bluesnews, SonyGameSpot

kate

Nejnovější články