Pánem moří v Sid Meier Pirates!
zdroj: tisková zpráva

Pánem moří v Sid Meier Pirates!

28. 8. 2004 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Sid Meiers Pirates! je celý název předělávky herní klasiky z roku 1987, ve které se ujmete role pirátského kapitána.

Její příběh bude zasazen do prostředí Karibiku 17. století a hra v sobě skloubí žánr akční adventury s námořně-obchodní strategii. Pirates! můžete hrát buď klasicky jako kampaň, ve které budete postupně získávat více a více vlivu, nebo ve formě miniher, díky kterým se budete moci okamžitě dostat do vřav námořních bitev, soubojů s mečem nebo třeba na tanční bál.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Pokud zvolíte kampaň, musíte počítat s tím, že chvíli potrvá než se stanete skutečně obávaným králem moří. Hned na začátku si projdete své domovské městečko, kde se pokusíte spřátelit s královým zástupcem (případně i s jeho pohlednou dcerkou). Klíčovým místem se pochopitelně stane také místní taverna. Stejně jako třeba v GTA, i v Pirates! budete moci totiž přijímat různé úkoly (mise) - v tomto případě vám je zadá barmanka, majitel hospody nebo třeba tajemný cizinec, sedící u stolku v rohu. Samozřejmostí se stane také obchodování, ke kterému poslouží veřejný trh. K dostání zde bude všechno od zbraní a munice přes koření či cukr až po jídlo a různé cetky, sloužící hlavně k získání přízně vyvolených dam. V loděnicích si zase budete moci najít a vybrat ty správné chlapy do své pirátské posádky, ovšem musíte samozřejmě počítat s tím, že zadarmo pro vás loupit rozhodně nebudou.

Poté, co si vše projdete a za peníze do začátku si pořídíte nějakou starší kocábku, se už můžete vydat přímo na moře. Kromě přepadávání cizích lodí (tedy akčnějšího způsobu, jak hru hrát) můžete Pirates! pojmout vyloženě jako obchodní simulaci a snažit se prostě jen výhodně nakupovat a prodávat různé suroviny či předměty. Postupně budete získávat víc a víc peněz (zlata), kupovat a upgradovat lodě a ovládat celá města či území. Vizuální stránku hry můžete posoudit z našich nových screenshotů, vydání na PC pak očekávejte letos v půlce listopadu. Pokud vás Pirates! zaujali, možná vás bude zajímat i fakt, že Atari zahájali zápis do jejich betatestu. Přihlásit se můžete tady, jako product code zadejte slovo AVAST.
zdroj: PR, GameSpot

kate

Nejnovější články