Nový handheld PSP od Sony odhalen!
zdroj: tisková zpráva

Nový handheld PSP od Sony odhalen!

30. 7. 2003 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

O novém handheldu Playstation Portable (PSP), který připravuje firma Sony, jsme se poprvé dozvěděli letos v květnu, u příležitosti herní výstavy E3.

Tehdy jsme vám mohli nabídnout pár základních informací, z nichž nejzajímavěji zněla vedle technických parametrů kompatibilita s PSOne i PS2. Včera však Sony na svém PlayStation Meeting 2003 odhalila další podrobnosti, které nás nechají snáze odtušit, co bude tahle věcička vlastně zač.

Playstation Portable bude mít dva mikroporcesory (32-bit MIPS R4000), 3D grafický engine a zvukový engine. Obrazovka bude 4,5' LCD displej (16:9) s podsvícením (480 x 272 pixelů). Zařízení má napájet baterie 1,2V. Jako záznamové médium poslouží Universal Media Disc (1,8GB), I/O zajistí USB 2.0 (konektivita s PSOne/PS2) a Memory Stick (bezdrátové spojení, GPS atd.). Přesnější informace se na toto téma dozvíte z aktuálního článku, umístěného na Bloguje.cz, kde také najdete sérii fotografií z včerejší prezentace konzole. Detailní technické parametry citují též na PS2.IGN.

Update 31.7.: Podle některých zdrojů se nejedná o pravé obrázky PSP, a proto je z webu stahujeme.

zdroj: IGN, Bloguje, GameSpot

kate

Nejnovější články