Nová válečná 3D RTS War Times
zdroj: tisková zpráva

Nová válečná 3D RTS War Times

12. 11. 2002 10:41 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Zdá se, že je na světě ještě málo válečných strategií, anebo není žádná z těch, které jsou nyní na trhu, dost dobrá, když se neustále vynořují další a další vývojové týmy se stejnou ideou - stvořit novou RTS inspirovanou 2.

světovou válkou. Tentokrát s takovým nápadem přišla společnost Legends Studios, založená známým grafikem z Andalucíe, Francisco Pérezem. I když je zajímavé, že jejich původním záměrem bylo vytvořit nějakou sportovní hru. Nicméně po zhodnocení svých možností a zájmů, dospěl celý tým k závěru, že nejlepší bude, když se začnou věnovat tomu, co mají všichni skutečně v oblibě, a to strategickým hrám. Když pak měli jasno v tom, jakého žánru bude jejich nový projekt, ostatní už přišlo samo. Nejzajímavějším obdobím v historii lidstva se jim zdála být právě 2. světová válka a bylo rohodnuto. Už zbývá jen název hry - War Times.

Pochopitelně se nabízí otázka, co by měla tato hra přinést v žánru RTS a obzvlášť se svým zaměřením nového. Tvůrci však prý mají co nabídnout. Svůj vývoj zaměřují především ve jménu 100% hratelného a návykového titulu, který by měl uspokojit i ty nejnáročnější fanoušky RTS. Kromě toho War Times může hráčům nabídnout revoluční grafický 3D engine umožňující naprostou volnost pohybu s možností volby libovolného natočení kamery. A jak už to tak bývá, veškeré rysy War Times, považují Legends za ty nejlepší, které se kdy v RTS vyskytly. No uvidíme. Z obrázků v naší galerii toho zatím příliš mnoho nevyčteme, ale jakous takous představu si z nich určitě udělat můžeme.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

War Times bude vybavena single player kampaní založenou jak na nejdůležitějších bitvách 2. světové války, tak na těch méně známých misích (avšak plně zdokumentovaných), ale také na takových bojových úkolech, které nejsou úplně zdokumentované a jsou spíše legendou. Na výběr bude ze čtyř hratelných stran - Německo, USA, Velká Británie, Sovětský svaz. Vedle těchto států, se ve hře ale objeví i jednotky jiných zemí, např. Polska nebo Francie. Armáda Německa se bude moci pochlubit především útočnou složkou, největším těžkým dělostřelectvem a nejvyspělejšími zbraněmi (rakety V2). USA bude naopak vynikat co do elitních vojáků, skvělých vozidel perfektně se hodících pro speciální mise a s těžkými bombardéry se dají jejich vzdušné síly rázem považovat za nejmocnější. Velká Británie má zase nejlepší obranné struktury a také dobré bojové jednotky. Jejich nepřátelé se před radarovými věžemi neschovají a jejich špióni jsou schopni se dostat do nepřátelských budov a sabotovat je. Nakonec Sovětský svaz, jehož největší síly spočívají v tancích, je kvůli své početnosti a síle jen těžko zastavitelný. Navíc díky svým obojživelným vozidlům a speciálním jednotkám, je Sovětský svaz těžkým soupeřem.

Každou z těchto hratelných stran tvůrci obdaří 15 exklusivními jednotkami. hráč tak bude mít pod kontrolou vojáky, špióny, úderné oddíly, zdravotní sestry, auta, tanky, lodě a další realistické jednotky a vozidla. Stejně tak se podíváte na autentická místa jako: Dunkirk, Meuse, Fuka, Ukrajina, Alamein, Stalingrad, Normandie, Kursk, ad. Protože jsou Legends Studios opravdu velkými fanoušky RTS žánru, zakomponují do svého díla vedle svých vlastních také nejzajímavější prvky takových her, jako jsou Warcraft, Age of Empires nebo C&C. Chybět nebude samozřejmě ani multiplayer (vč. kooperativního módu, "capture the flag", ad) přes Internet i LAN. Plná hra by měla obsahovat rovněž jednoduchý editor map. V současné době je hra prý téměř z 80% hotova. Datum jejího vydání tvůrci odhadují na druhé čtvrtletí 2003.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články