Mrazivá stealth akce Aurora Watching
zdroj: tisková zpráva

Mrazivá stealth akce Aurora Watching

3. 2. 2005 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Někdy během několika následujících měsíců, pravděpodobně v březnu nebo dubnu, by měla být v Evropě vydána nová, výhradně single-playerová stealth akce z dílny polského vývojářského studia Metropolis Software, které bylo založeno v roce 1991 ve Varšavě, a jehož dalším novým projektem má být hra Diabolique: Licence to Sin).

Projekt, o kterém je nyní řeč, se jmenuje Aurora Watching a navazuje na dřívější projekt svých tvůrců - Gorky Zero. Kdo jezdíte do Polska, už jste na Aurora Watching mohli narazit, protože tam už je v prodeji od Vánoc. Mimochodem, slovo "Aurora" znamená mj. polární záři, která je tam, kde se bude hra odehrávat, celkem častým jevem...

Aurora Watching je špionážní střílečkou pojatou z perspektivy třetí osoby. A to dvojím způsobem, neboť jsou zde možná dvě nastavení kamery (klasické third-person a pak pohled více svrchu). Podle vlastních slov tvůrců v této hře nejde pouze o kradmé plížení se, schovávání se nebo tiché sabotáže a zabíjení (i když je to stěžejní prvek). Skýtá prý totiž i celou řadu rozmanitých mini-her, např. časově omezené arkády, mega-bose, řízení vozidel, aj. Jak jsme již předeslali výše, její tajemný příběh vás zavede do arktického prostředí Severního pólu, které slibuje unikátní atmosféru. Hra bude obsahovat devět nelineárních levelů čítajících několik menších misí. Každý by měl být jedinečný, neopakovatelný.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pokud vás zajímá, co má tento titul společného se sérií Gorky, pak byste měli vědět, že je to postava hlavního hrdiny - Cole Sullivan. To je ovšem asi vše. Cole je agent NATO, trénovaný pro obzvlášť nebezpečné situace. Vždycky si myslel, že vynakládá své schopnosti na boj za svobodu a spravedlnost, ovšem jak zjistil, byl pouhým nástrojem politiků, což ho uvrhlo do deprese a přivedlo k pití alkoholu. Jednoho dne však ztroskotá hluboko za polárním kruhem ruská ponorka, načež je objevena jakási vojenská základna. Ta je přičtena jistému geniálnímu, ale dosti zvrácenému vědci. NATO si najednou vzpomene právě na Sullivana a posílá ho do akce.

Cole bude mít k dispozici spoustu různého vybavení. Vašimi základními zbraněmi v každé herní úrovni budou nůž, pistole a odstřelovací puška. Během zkoumání lokací ale narazíte na mnoho dalších (nejrůznější výbušniny, kulomety, paralyzéry, ad.). I mrtvé nepřátele, kteří budou pocházet zejména z řad zmutovaných zombií (pozůstatky vědcových pokusů), budete moci prohledat a vzít si od nich náboje a vybavení. Pokud jde o délku hraní, měla by vám Aurora Watching vystačit asi na 20 hodin, ovšem disponuje několika stupni obtížnosti, které se v nějakých důležitých prvcích prý dosti odlišují (např. v AI oponentů; hra se nezastaví, když jdete do inventáře; rozsah hluku je jiný; atd.). V nejvyšší stupni obtížnosti vás údajně navíc čeká ještě nějaké překvapení. Více podrobností naleznete v čerstvém rozhovoru na stránkách RPG Vaultu.
zdroj: WPRPGVaulthomepage

korgull

Nejnovější články