Mafia 2 na dalších screenshotech
zdroj: tisková zpráva

Mafia 2 na dalších screenshotech

6. 5. 2009 1:01 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

S řadovými domky na předměstí města Empire Bay či vysvětlením, kterak budou do hry zakomponovány vedlejší mise.

Člověk je pár dnů pryč a nevěřil by, kolik se toho kolem Mafie 2 stihne udát. Tou teprve pár hodin starou žhavou aktualitou je nová várka šesti obrázků, na nichž je nejzajímavější ten s dosud neviděnou čtvrtí s řadovými domky na předměstí města Empire Bay. Přesně takových, v nichž po druhé světové válce žil manželský pár z filmu Nouzový východ (Revolutionary Road). A zároveň takových, o nichž by asi náš pan prezident prohlásil, že svého času vyprovokovaly všeobecné šíření (dle něj zcestného) názoru, že každý Američan musí mít podobný dům na hypotéku, což mělo o pár desítek let později zapříčinit finanční krizi.

Lokace ze zbylých screenshotů už vesměs budete znát a nebýt toho, že se objevily v papírových časopisech, které je dostaly na DVD přímo od 2K, jeden by si pomyslel, že je pouze nějaký chytrák vytípal z videa s onou profláklou opravárenskou misí. Třináctku přírůstku pak uzavírají momentky známé ze scanů, nyní ve vyšší kvalitě:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pokud snad Mafii 2 tolik nesledujete a nejste pečení vaření na fanstránkách, shrňme si ještě dění posledních dnů: ofigo vyjádření o jízdním modelu, fotky dárků od tvůrců, prvomájový rozhovor z polského magazínu, spousta fotek z návštěvy brněnského studia 2K Czech francouzskými reportéry (včetně té nafukovací panny zblízka) a také překlad třetího podcastu s producenty 2K. Ti vám objasní pozici Vita v mafiánské rodině i jeho minulost, jak se od sebe budou ve hře lišit 40. a 50. léta, či jak to vlastně bude s vložením vedlejších úkolů:
    Elizabeth Tobey: Jsou ve hře společně s hlavním příběhem i nějaké vedlejší úkoly? Jak je jejich struktura zakomponována do hry?

    Denby Grace: Máme jeden hlavní příběh, který je v podstatě příběhem Vitova života, zatím nebudeme prozrazovat nic navíc. A potom ve hře máme vedlejší zápletky, které zachycují menší problémy, se kterými se Vito a Joe setkávají, jak postupujete hrou. S vedlejšími úkoly se setkáte během misí a také mimo ně, potkáte další rozličné postavy. Myslím, že ve hře máme něco okolo… Nevím, Jacku, kolik máme primárních a sekundárních postav?

    Jack Scalici: Myslím, že celkem máme něco kolem 150 postav, které se ve hře nějak projevují. Mnohem víc je těch, kteří se neprojevují nijak a jsou zde jenom na pozadí. Co se hlavních charakterů týče, je jich okolo 20, z čehož každá má v příběhu významnou roli. Příběh máme sice pouze jeden, ale pokud si to bude hráč přát, může pouze prozkoumávat ony vedlejší úkoly, které jsme pro ně připravili. Některé z nich jsou nepovinné, ale některé budete muset splnit, abyste dokončili hlavní příběh... [kompletní překlad podcastu]
Mafia 2 vyjde pro PC, PS3 a X360 letos na podzim - více v dřívějším zpravodajství.

13 minut celé mise z Mafia 2 v HD kvalitě  [24.4.2009 18:18 - jd]
Reportáž z návštěvy 2K Czech a Mafia 2 v HD  [22.4.2009 14:14 - jd]
Mafia 2 v kvalitnějším a ozvučeném videu  [18.4.2009 20:20 - jd]
Pár objasnění k videu z Mafia 2  [18.4.2009 12:12 - jd]
zdroj: fansite

Nejnovější články