Letem světem Ultima X: Oddysey
zdroj: tisková zpráva

Letem světem Ultima X: Oddysey

26. 8. 2003 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Chcete-li vědět, proč vývojářům z Origin a vydavatelům z Electronic Arts trvalo tak dlouho, než se rozhoupali k tvorbě nového plného pokračování svého odvážného a úspěšného projektu Ultima Online, pak vězte, že to bylo právě kvůli tomu úspěchu.

Prostě měli strach, že když udělají pokračování, všichni předplatitelé nechají původní hru původní hrou a vrhnou se na novou. Jak jsme vás informovali před pár dny, tento strach se tvůrcům podařilo překonat a tak vzniká Ultima X: Odyssey, ze které vám dnes přinášíme opět pár nových screesnhotů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Tento masivně multiplayerový titul je popisován jako online verze single-playerové série Ultima, která byla neslavně zakončena příliš zachybovaným Ultima IX: Ascension, na nějž prý i tak trochu dějově navazuje. Ultima X je silně založená na různých úkolech, které můžete plnit buď sami, nebo s až osmi-člennou skupinou dalších hráčů. Vývojáři uvedli, že by rádi do zahájení hry vytvořili 300 unikátních questů (zabrat by měly od 20 minut do 1 hodiny), kvůli kterým však nebudete muset chodit na nějaká předdefinovaná místa. Jak jsme uvedli v naší předešlé zprávě, novinkou zde bude vytvoření jakési "soukromé zóny", což znamená v podstatě to, že daný úkol budete plnit pouze vy a členové vaší skupiny, aniž byste se museli obávat, že se do něj pustí i někdo jiný. Tato speciální vlastnost se prý uplatní zejména při Player vs. Player soubojích. Hrou vás prý také bude provázet volný, nijak nesvazující příběh.

Ultima X: Odyssey má nabízet šest ras - Orc, Human, Gargoyle, Elf, Pixie a Phoda. Každá bude vypadat jinak, ale jejich základní schopnosti budou stejné. Pořádně lišit se začnou až podle toho, jaké jim zvolíte přednosti (tzv. "Virtues" známé ze SP her Ultima). Od toho, jakými schopnostmi a přednostmi bude vaše postavička vybavena, se také bude odvíjet , po které ze čtyř různých cest se hrou vydáte - "path of the Blade" (Knights, Barbarians, Fighters), "path of the Arcade" (Mages, Sorcerers, Tinkers), "path of Nature" (Rangers, Druids, Shepards), "path of Balance" (Bards, Necromancers, Paladins). Celkem se má ve hře objevit 55 velmi rozsáhlých map. Poháněna má být nejnovější verzí Unreal enginu podporující detailní textury, modely postav a řadu úžasných efektů. Před letošními Vánoci by mělo být zahájeno veřejné betatestování s tím, že na začátku příštího roku bude hra venku. Další podrobnosti o Ultima X: Oddysey naleznete v preview na HomeLANu nebo na GameSpy.
zdroj: PR, HomeLANGameSpy

korgull

Nejnovější články