I Halo slavilo narozeniny...
zdroj: tisková zpráva

I Halo slavilo narozeniny...

18. 11. 2006 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Právě končící týden je bohatý na výročí.

První narozeniny Xboxu 360, páté výročí vstupu Microsoftu na konzolové bojiště a také páté narozeniny jedné z důležitých herních sérií dneška. Při této příležitosti se redaktoři Gamespotu vydali do Bungie na menší oslavu, spojenou se zdvořilostní konverzací. Po dvou, třech tequilách se většinou přestane dbát na tradiční zádumčivost a na povrch vyplují zajímavé informace. Povedlo se to i tentokrát?
Trojice z Bungie (Brian Jarrard, Frank O’Connor a Jaime Griesemer) potvrdila nedávnou SMSku o chystané minutové reklamě (bude jak v TV, tak souběžně na Xbox.com), ale hlavně zabrousila do pozadí celé mytologie kolem Halo. Jak možná víte, v Americe se celá série dočkala nadstandardní péče a kromě komiksu pod záštitou Marvelu existuje i několik knižních novel. Bungie si velmi přísně hlídá návaznost jednotlivých dějových linií (podobně jako George Lucas v případě oficiální Star Wars prózy) a vesmír kolem Master Chiefa se tak vesele rozšiřuje. Při hraní Halo 3 prý dost možná narazíme na některé postavy např. z marveláckého komiksu, ale hráči se nemusí bát, že by jim ušla nějaká zásadní informace. Halo 3 bude navazovat na první a druhý díl hry a mělo by uzavřít události, které v prvním díle vše uvedly do pohybu. Z Halo se tak stane uzavřená herní trilogie, což však neznamená, že bychom se s Master Chiefem rozloučili.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V přípravě je ostatně strategie Halo Wars a vývojáři připustili, že svět Halo se dá rozvíjet ještě mnoha dalšími směry. V Halo 3 však rozhodně dojde ke klíčovým zvratům. Kdo ví, možná si Master Chief konečně sundá i helmu, což je věc, kterou si Bungie chtělo pohlídat v případě hollywoodské adaptace. Tam podle všeho měla helma zůstat na hlavě po celou dobu. Film je teď každopádně u ledu a Microsoft momentálně hledá nového partnera, který by do filmu investoval a zajistil jeho distribuci do kin. Můžeme tedy popřát sérii šťastné páté narozeniny a hodně elánu do dalších dílů. O tom, zda trojka opět přinese herní revoluci, se budeme moci přesvědčit pravděpodobně až na podzim příštího roku, ale jarní multiplayerová beta, z jejíž rané verze pochází devatenáct obrázků, hodně napoví.
zdroj: Gamespot

lavicak

Nejnovější články