Hostile Intent - akce pro příští rok
zdroj: tisková zpráva

Hostile Intent - akce pro příští rok

26. 8. 2003 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Hra Hostile Intent, o které na našich stránkách píšeme poprvé, zaujme nejspíš především fanoušky first-person akcí.

Do tohoto žánru ji totiž její vývojáři, kterými jsou Aware Entertainment, řadí. Hostile Intent však bude něčím víc, než jen obyčejnou střílečkou, bude kombinovat prvky taktické akce a arkády a obsahovat rovněž souboje, v nichž sehrají důležitou úlohu pozemní, či vzdušné bojové prostředky. Dějově je titul zasazen do současného světa a jeho příběh vypráví o jakési tajné organizaci zvané Leviathan, která byla vytvořena za účelem ochrany svobody světa před útoky AOA (Alliance of Anarchy), vytvořené počítačovým géniem známým jako Xander, v oblastech, na které je i vláda krátká. Organizace Leviathan a její velitel Spyder, byli na činnost AOA upozorněni teprve, když se Xander naboural do jejich databáze a poslal jedné z jejich jednotek operujících v Jižní Africe falešné rozkazy.

Hostile Intent bude patřit mezi projekty, které hráčům umožňují velkou volnost pohybu v jejich herním světě. Místa, na která se v této hře podíváte, patří v naší realitě k těm nejbouřlivějším - Severní Korea, Čečensko a Irák. I když budou zbraně i zmíněná vozidla ve hře realistická, hráč by neměl být omezen realistickým modelem zničení jako je tomu u většiny taktických stříleček. Na každé mapě bude hráč v roli postavy jménem J.D. Knox muset spolu s několika svými společníky, které však nebudete moci přímo ovládat, zlikvidovat veškeré hrozby, které vznikly za podpory výše zmíněné AOA a významný podíl na průběhu všech akcí bude mít velice detailně pojaté deformovatelné prostředí se zničitelnými budovami. Akce nebude omezena pouze na střílení, někdy bude vhodnější se vyhnout přesile nepřátelských jednotek opatrnějším postupem a průzkumem. I když vám tedy nikdo nebude bránit, když se rozhodnete cestu prostě prostřílet. Sadu prvních obrázků naleznete v naší galerii.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Během hraní se vám bude moci dostat do ruky přes 20 různých typů zbraní - různé raketomety (např. čínský FHJ-84), kulomety, pušky (odstřelovací puška řáže .50), pistole, aj. (ruský granátomet RG-6). Jak už bylo uvedeno, budou to zbraně převzaté z reálného světa. V některých misích jimi budete vyzbrojeni od začátku, ale v jiných si je budete muset opatřit od nepřátel. Umělá inteligence nepřátel má být navržena tak, aby měnili v případě potřeby svou taktiku, kryli se nebo byli schopni zavolat posily. Velkou pozornost samozřejmě vývojáři věnují také multiplayeru. Hostile Intent bude obsahovat všechny oblíbené herní módy (deathmatch, team deathmatch apod.) i několik nových.

Hra prý v hlavách vývojářů zraje okolo tří let. Na plný úvazek se jí však věnují teprve něco přes rok a ještě tak rok očekávají, že na ní budou pracovat. To znamená, že se s tímto titulem nesetkáte dříve než na konci příštího roku. Nicméně už nyní mají jasno v doporučených požadavcích na HW - Pentium 4 (2.5GHz), 512 MB RAM a GeForce 4/FX nebo srovnatelná. O hru se v současné době zajímá hned několik různých vydavatelských společností. S kterou z nich nakonec bude uzavřena smlouva, ještě uvidíme.
zdroj: AV.IGN

korgull

Nejnovější články