Extinction – s dinosaury proti vyhynutí
zdroj: tisková zpráva

Extinction – s dinosaury proti vyhynutí

26. 8. 2002 18:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

O nově chystané real-time strategii s adventure prvky z produkce Rival Interactive se sice příliš nemluví a oficiální oznámení tiskovou zprávou se patrně teprve chystá, ovšem přesto se již do herního světa dostaly první informační vlaštovky o tomto titulu nazvaném Extinction (doslova zánik/vyhynutí).

Hra je zasazena do velmi ranného období lidské existence - do pravěku, či spíše ještě o nějaký ten pátek dříve. Ve fiktivním necivilizovaném světě před padesáti miliony let totiž žijí jak předchůdci člověka, tak dinosauři a právě od tohoto zvláštního a historicky zcela zcestného spojení se odehrává vše ostatní.

Hráč začíná výběrem jednoho ze tří vskutku velmi primitivních kmenů. Každý z nich přitom disponuje různou úrovní v oblastech síly, inteligence a plodnosti. Můžete tak například vést kmen udatných bojovníků, ovšem za cenu toho, že rychlost jejich populační exploze bude hodně mizivá. Stejně tak si můžete vybrat lidnatý kmen, kde kvantita je na úkor kvality, tj., je jich sice hodně, ovšem neoplývají žádnými výjimečnými kolektivními schopnostmi. Nebo naopak můžete vsadit na společenstvo, kde inteligence vítězí nad bojovností. Ať už bude vaše volba jakákoliv, důležité je tento kmen správně vést tak, aby se dokázal rozvíjet a ubránil i své území. Dostupné pro tento úkol bude prakticky všechno jako v reálu, lidé se časem mohou naučit lépe využívat přírodní zdroje (dřevo, kámen), zdokonalit se ve výrobě nářadí, či dokonce objevovat zcela nové postupy a technologie (kovy atd.).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Možná si nyní říkáte, že toto celé by se stejně dobře mohlo odehrávat i v "obyčejném" pravěku, tak proč ta násilná přítomnost o několik milionů let vzdálených dinosaurů ? I oni budou mít v Extinction svou úlohu. Lidé z vašeho kmene budou sbírat jejich vejce, pečovat o ně a vychovávat z nich živé zbraně - kdepak nějaké použití v zemědělství, hurá do boje. Ochočená zvířata tak budou vašim svěřencům lépe pomáhat dobývat nová území a likvidovat ostatní kmeny. Zapomenout přitom samozřejmě nesmíte na jejich výcvik či získávání nových druhů (dříve, než to udělají vaši protivníci). Nebezpečí přitom nebude číhat jen na straně konkurence či u divokých zvířat, stejně nepříjemné mohou být i živelné pohromy, o čemž patrně dnes již nikdo nepochybuje. Na obtíž tak budou například sopečné erupce nebo dopady meteoritů.

Na hře pracují Rival Interactive a měla by údajně běžet na „3D RTS engine čtvrté generace“ - to je sice poměrně hezky znějící tvrzení, ovšem když se podíváte na první screenshoty, bude se vám zdát spíše úsměvné. Na Extinction pracují lidé, kteří za sebou mají projekty jako Real War, Joint Force či The Guard a samotnou hru chystají kromě PC i pro konzoli Xbox. Obě verze by měly být hotovy na Vánoce 2003.
zdroj: homepage

kate

Nejnovější články