Celtic Kings: The Punic Wars info
zdroj: tisková zpráva

Celtic Kings: The Punic Wars info

16. 9. 2003 13:13 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

The Punic Wars se jmenuje další historická RTS z dílen vývojářského studia Haemimont Games, kteří by tímto svým dílem hráčům rádi přiblížili jedno z nejdramatičtějších období lidské historie.

Má to být období punských válek, rozmachu Říma a pádu Kartága. Kampaň bude seskládaná z řady misí, přičemž ke zdárnému dokončení každé z nich budete muset čelit spoustě unikátních a specifických situací. Vývojáři si dávají velice záležet na tom, aby ve hře co nejlépe zachytili silné i slabé stránky zúčastněných národů. Kartaginci se např. proslavili svou schopností všechno přeměnit na peníze, byli to především obchodníci. Profitovali jak ze svých ztrát, tak i z výher a tak to bude podáno i ve hře.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Ibeřané jsou na druhé straně úplně jiní. Jsou to velmi schopní bojovníci, ale zároveň dosti mírumilovní lidé. Jejich ekonomika je silnější, když zrovna neválčí. Pokud jde o jednotky, tak asi tou nejvýraznější na straně Kartága prý bude válečný slon. Asi netřeba podotýkat, že půjde o jednotku velmi ničivou. Ibeřané se zase budou moci pochlubit např. elitní stráží, která bude oplývat speciální schopností, která navyšuje jejich účinnost tak, že žádný protivníkův voják nepřežije víc než 10.

Ve srovnání s původními Celtic Kings, bude The Punic Wars obsahovat dvakrát tolik grafiky. Zdvojnásoben byl počet jednotek i budov, přidány byly nějaké nové terény a spousta dalších nových objektů. To vše pochopitelně zvýšilo nároky na grafický engine. Vývojářům se nicméně i tak zatím daří zachovat při minimálním rozlišení 1024x768 (tisíce barev) systémové požadavky na úrovni PII 200 MHz, i když paměti bude třeba 128 MB. Chybět nebude ani multiplayer, a to až pro 8 hráčů přes LAn i Internet. V současné době se hra nachází ve fázi beta a její vydání je odhadováno ještě před konce roku.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články