Boj o ropu ve World War III
zdroj: tisková zpráva

Boj o ropu ve World War III

1. 6. 2001 9:31 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na letošní září je naplánováno vydání velmi zajímavě vypadající real-time strategie World War III: Black Gold od JoWood Productions, která by měla být navázáním na úspěšné RTS Earth 2150 a The Moon Project od zkrachovalých Topware Interactive.

Ocitnete se v blíže nespecifikované budoucnosti, kdy vrcholí politická krize, masové demonstrace jsou na denním pořádku a navíc je na pořadu tajná schůze organizace Central Geological UN Commission. Ta konstatuje, že zásoby ropy ve světě vystačí maximálně na 10 let a pak bude následovat neodvratitelný kolaps světové ekonomiky. A výsledek? Vypukne třetí světová válka.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Při psaní předchozího odstavce jsem si vzpomněl na vynikající knihu Vyjednavač od Fredericka Forsytha, kde se celá zápletka točí na pozadí podobného problému, totiž o celosvětovou nadvládu nad ropou. Nechci prozrazovat, kam až se celý problém v knize vyvrbí, ale opravdu jde o vynikající a zajímavé čtení. Ostatně stejně jako všechny knihy od Forsytha - Den pro Šakala, Spis Odessa, Žoldáci atd. Obrázek zdroj: tisková zpráva

leon

Nejnovější články