Atmosférický multiplayer v DOOM III
zdroj: tisková zpráva

Atmosférický multiplayer v DOOM III

1. 5. 2003 2:02 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Od minulého týdne, kdy bylo veřejnosti odhaleno Half-Life 2, se sice DOOM III trochu odsunul stranou zájmu, o čemž vypovídají i dosavadní výsledky naší ankety s 1200 hlasujícími (viz levý sloupec), ale to nic nemění na celkové atraktivnosti tohoto survival-hororu od id Software.

DOOM 3 zdroj: tisková zpráva Nejen proto kolegové z GameSpotu odchytili hlavního designéra Tima Willitse a v rozhovoru se z něj pokusili dostat nějaké nové informace. To se jim bohužel příliš nepovedlo, neboť většina odpovědí se nese v tradičním "hype" duchu, tzn. prakticky v každé větě vynáší do nebes strašidelnou atmosféru hry nebo Carmackovu technologii. Nicméně alespoň byl na GameSpotu publikován staronový obrázek zombíka s motorovou pilou, který byl k vidění už před dvěma měsíci na scanu z CGW.

Ačkoli bude DOOM III primárně singleplayerovou záležitostí s příběhem, jak víme z dřívějška, ve hře bude přítomen i multiplayer. Novinkou je to, že půjde (minimálně) o dva herní módy: klasický Deathmatch a také Last Man Standing, tedy poslední přeživší hráč vítězí. Nicméně podle slov Tima Willitse se síťový DOOM III nedá vůbec srovnávat například s Quake III Arenou, neboť v něm bude velmi záležet na hře světla a stínu. V žádném jiném multiplayerovém titulu se prý ještě hráči tolik nebáli vlastního stínu a hlavně toho, aby neodhalil jejich pozici nepříteli. Na atmosféře a přiblížení realitě přidá i to, že bude možné rozstřelit světla a díky tomu se pohybovat jen v temných místech levelu. Poslední věty je však nutné brát s rezervou, neboť stačí vzpomenout povedenou sci-fi FPS Aliens vs Predator, která už před lety nabízela to samé, zejména při hraní za vetřelce a pohybu ve ventilačních šachtách nebo po stropech.

Co se týká data vydání, tvůrci DOOM III jsou přesvědčeni, že se to stihne ještě letos. Ale současně jedním dechem dodávají, že by nikdy nevypustili nedodělanou hru a že id Software čítá pouze 18 zaměstnanců, což je méně než u týmů pracujících na konkurenčních titulech. I z tohoto důvodu se rozhodli oželet předvádění hry na letošním veletrhu E3, protože by příprava na akci zabrala příliš mnoho drahocenného času. Vytvořili pro E3 jen nový trailer z DOOM III, který bude promítán ve stánku Activision - doufejme, že ho někdo natočí a vydá na internetu, stejně jako loni v případě desetiminutového videa z prezentace novinářům. Mimochodem, o třetím DOOMovi a druhém Half-Life analytici hovoří jako o spáse, která by letos mohla zachránit klesající tržby z PC her na úkor konzolí.

zdroj: GameSpot

jd

Nejnovější články