Zemřel hlas Maxe Payna. Herec James McCaffrey podlehl rakovině
zdroj: A.Gerunda/ RTG Studio

Zemřel hlas Maxe Payna. Herec James McCaffrey podlehl rakovině

18. 12. 2023 18:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Výrazná tvář (a hlas) videoherního průmyslu James McCaffrey včera zemřel ve věku 65 let po dlouhém boji s rakovinou kostní dřeně. Americký herec se proslavil především ztvárněním ikonické postavy rozervaného detektiva Maxe Payna. Jeho hlas mu naposledy propůjčil ve třetím díle v roce 2012. Ve hrách od studia Remedy se ale tehdy neobjevil naposledy, nadaboval například finského filmaře Thomase Zanea a agenta Alexe Caseyho v obou dílech Alana Wakea nebo ředitele FBC v Control.

„Jeden z talentů, které objevil producent Dick Wolf, má za sebou 35letou kariéru v televizi a filmu. Vytrénovaný divadlem Actors' Studio v New Yorku si vždycky zachovával fascinaci a lásku ke ztvárnění postav. Ačkoliv, jeho sympatický vzhled ho často vedl k rolím správňáků,“ uvedl pro server TMZ McCaffreyův agent.

Milovníci skvostných aut si jistě vzpomenou na McCaffreyovu první vůdči roli v seriálu Zmije (Viper). Za tři dekády své herecké kariéry si zahrál převážně ve vedlejších rolích v seriálech jako například Kravaťáci, Zachraň mě, 21. okrsek nebo Sex ve městě. Ve filmech jsme ho mohli vidět například ve Hře na schovávanou, Slepý nebo Nařčení.

Nejnovější články