zdroj: Anshar Studios

Zahrajte si na detektiva v kyberpunkovém izometrickém RPG Gamedec

16. 9. 2021 17:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

A je tu zase trochu jiná kyberpunková hra. Dnes vycházející Gamedec není ani akčním RPG jako Cyberpunk 2077, ani akční zběsilou plošinovkou jako Ghostrunner. Slovo akce v něm vlastně vůbec nefiguruje. Je to izometrické RPG, v němž ztvárňujete poměrně speciálně zaměřeného detektiva.

Lidstvo už v kalendáři vidí 22. století a dějištěm hry se stává Varšava. Avšak její špinavé i naleštěné uličky tvoří jenom malou část, ve které budete trávit svůj život. Tady budete přijímat zakázky, zapeklité případy, pro jejichž rozlousknutí budete muset do úplně jiných světů – virtuálních světů.

V podstatě si to můžete představit jako roleplayovací servery, kde lidé prožívají nejrůznější životy (i díky tomu není hra tolik temná, ale dovolí si i barevné scény). A vy je budete prozkoumávat a zjišťovat, kde došlo k jaké nepravosti. Vzhledem k tomu, že slova jako „skutečnost“ a „život“ a „smrt“ v této budoucnosti nabývají zcela jiného významu, nemůžeme se tu bavit o zcela běžných vraždách.

Gamedec dává do popředí vaše vlastní rozhodnutí. Jak demonstruje launch trailer výše, možností, jak přistoupit k problému, je vícero, avšak násilí nepřipadá v úvahu. Můžete se do hlídané části prokecat, proplížit se v „převleku“ kočky nebo slepě následovat úmorné zadání. Nakonec svůj případ rozlousknete s pomocí systému, který nápadně připomíná myšlenkový palác ze série Sherlock Holmes.

Ať už se budete chovat jakkoliv, hra by na vás měla adekvátně reagovat. S formováním postavy vám pomohou i postupně odemykané schopnosti, které dále určí, jak vás bude okolí vnímat.

Pokud máte hlad po příběhové adventuře s RPG prvky a nevadí vám, že si nezabojujete, Gamedec bude od dnešního večera k mání v plné verzi na Steamu. Později dorazí i verze pro Switch.

Nejnovější články