Zahrajte si demo oficiálního remaku prvního Gothicu, který může, ale také nemusí vzniknout
zdroj: THQ Nordic

Zahrajte si demo oficiálního remaku prvního Gothicu, který může, ale také nemusí vzniknout

16. 12. 2019 9:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco jsme v pátek měli oči jen pro haldu oznámení z The Game Awards, v THQ Nordic si pro nás přichystali opravdovou lahůdku. Bez jakýchkoliv předchozích náznaků na Steamu rovnou publikovali demoverzi remaku prvního Gothicu, kterou si můžete hned vyzkoušet.

Před osmnácti lety vzniklo legendární RPG Gothic, které se pod hlavičkou Piranha Bytes rozrostlo na trilogii, na kterou navázala trilogie Risen, a na tu zase nedávný Elex. Pokud máte na Steamu libovolnou z těchto her, automaticky se vám do knihovny přidal Gothic Playable Teaser (jinak se k demu nedostanete).

Už jen z názvu se dá domyslet, odkud vítr fouká. Stejně jako v případě slavného hororu P.T., tedy dema Playable Teaser lákajícího na zrušené Silent Hills, jde i v tomto případě o hratelnou ukázku hry, která je ve velmi rané fázi vývoje. Respektive v tomto případě není její vznik vůbec jistý (u Silent Hills z počátku nebylo pochyb o jeho vzniku).

zdroj: Archiv

THQ Nordic totiž tímto způsobem testuje zájem hráčů o opravdový remake původního Gothicu. Malý tým v novém studiu THQ Nordic Barcelona se podíval na úvodní dvě hodiny hry a přetvořil je do Unreal Enginu. Výsledek není vůbec špatný.

Ale nejde jen o nové krásné kulisy. Vzhledem ke stáří hry se muselo sáhnout i do jejích systémů, a třeba takový soubojový systém doznal značných změn. Jediné, co zůstane, je příběh, svět, atmosféra a hudba.

zdroj: Archiv

Skutečný remake ale nevznikne, pokud se nyní fanoušci pořádně neozvou, takže je na čase spamovat všemožná fóra. A kdo ví, třeba se jednou dočkáme remaků i dalších dvou dílů. Čistokrevných RPG v poslední době moc nevychází, takže by od THQ mohlo jít o krok správným směrem.

Berte ale na vědomí, že původní studio Piranha Bytes s tímto projektem nemá nic společného, jelikož právě teď pilně pracuje na novém RPG, které oznámí příští rok (pravděpodobně půjde o Elex 2). Na případný remake Gothicu si ale pěkně počkáme.

Nejnovější články