zdroj: Owlcat Games

Vývojářský deník pro RPG Warhammer 40,000: Rogue Trader představuje parťáky

18. 7. 2022 16:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Zkraje minulého měsíce představilo studio Owlcat Games, tvůrci dvojice vynikajících RPG ze série Pathfinder, svůj nový projekt. Opět se jedná o klasické RPG, tradiční fantasy zasazení nicméně tentokrát vystřídá mechanické futurično Warhammeru 40,000. Stejně jako v případě svých předchozích her se vývojáři rozhodli mapovat vývoj Warhammer 40,000: Rogue Trader v sérii vývojářských deníků, z nichž ten první můžete vidět právě teď.

Hlavní narativní designérka Olga Kellner v něm popisuje, jak se nové cRPG zaměří na průzkum vesmíru, bitvy vesmírných lodí, intriky, podivnosti při cestování nadsvětelnou rychlostí a další náležitosti, které ve správném příběhu ze světa sci-fi odnože Warhammeru nemohou chybět.

V Rogue Trader si zahrajete za kapitána vesmírné lodi, kterému jinak přísné Impérium dává nezvyklou volnost. Bude na vás, jestli tohoto privilegia zkusíte zneužít, budete se pohybovat v rámci limitů, anebo budete vzornými posluhovači Císaře. Nic vám samozřejmě nebrání vrhnout se vstříc Chaosu a zkusit ovládnout svět z té druhé strany.

Podobně jako ve většině příběhových cRPG, ani tady nemůže chybět parta, která vesmírem bude putovat společně s vámi. Sebranka to v tomto případě může být vskutku různorodá, od vesmírného mariňáka přes jednu ze Sisters of Battle až po eldarskou rangerku. Oficiální web už blíže představil dvojici parťáků: Senešala Abelarda Werseriana a traumatizovanou psykerku Idiru Tlass, kterou zpoza Závoje pronásleduje armáda šepotu.

Jak už to s rozmanitými posádkami bývá, některé z jejích členů nemusíte rekrutovat vůbec, jiní se od vás mohou odpojit na základě rozhodnutí, s nimiž nesouhlasí, ale když si padnete do noty, možná budete mít šanci i na nějakou tu virtuální romanci.

Na rozdíl od Pathfinderů bude mít Warhammer 40,000: Rogue Trader pouze tahové souboje. Ačkoliv se výrazně inspiruje stejnojmenným stolním RPG od vydavatelství Fantasy Flight, prý nepůjde o přímou předělávku.

CRPG zatím nemá žádné konkrétní datum vydání, Owlcat Games na letošní rok plánují alfa verzi a na příští rok pak betu.

Nejnovější články