Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější - Farma zvířat vyjde jako hra
zdroj: tisková zpráva

Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější - Farma zvířat vyjde jako hra

7. 9. 2017 15:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tohle George Orwella na konci jeho poměrně krátkého života jistě nenapadlo. Ono vlastně ani nemohlo, protože jeho veledílo Farma zvířat se mnohem více proslavilo až po jeho smrti. A je slavné až dodnes, protože Orwellův dystopický pohled na fungování společnosti bude platný snad už navždy a právě dnes je v některých zemích možná ještě platnější, než kdy dříve. Zkušení vývojáři proto spojili své síly, aby přenesli základní myšlenku Farmy zvířat do interaktivní podoby ve hře Animal Farm.

Když něco toužíte udělat deset nebo dokonce dvacet let, tak to jednoho dne pravděpodobně uděláte. V případě Animal Farm toužilo několik na sobě nezávislých vývojářů předělat Orwellovu klasiku do hratelné podoby, až se jeden z nich rozhodl vyhledat ty další a společně rozjeli tento ambiciózní projekt.

Nezaložili proto žádné studio, prostě se spojili, aby publiku, které možní předlohu ani nezná, představili důležitou literaturu. A pak si zase každý půjde svojí cestou. Jako by se sami tvůrci obávali vzpoury ve vlastních řadách, která by je rozdělila na ty diktující a na ty nutně poslušné.

Informací o samotné hře je poskrovnu, nejsou k dispozici žádná videa ani obrázky (okolní pocházejí z animovaného filmu z roku 1954 a slouží tak jen pro ilustraci). Má však jít o adventuru kříženou s tycoonem, ve které se vtělíte do jednoho ze zvířat těsně před revolucí, kdy zvířata vyženou lidi s farmy a převezmou nad ní kontrolu. Vás potom čekají důležitá rozhodnutí, jimiž ovlivníte vývoj zvířecí společnosti.

maxresdefault zdroj: tisková zpráva

Už bohužel není jasné, zda si budete moci sami zvolit zvíře a zkusit tak vést společnost z pozice prasete, makat oddaně pro „stát“ z pozice koně, poslouchat slepě rozkazy pánů v kůži psa, vydat se proti režimu v roli slepice nebo jít jen slepě s davem ovcí. Osobně bych takovou možnost velice uvítal, stejně jako různé konce společnosti, ale zda to bude ve hře možné, se dozvíme až později.

Utěšující tak může být jen fakt, že na hře dělají opravdu zkušení vývojáři z různých světových firem. Najdete tu lidi stojící za hrami Mafia III, Zaklínač 3, Alien: Isolation, Everybody’s Gone to the Rapture, série Fable, Dear Esther, Surgeon Simulator a další. Animal Farm vyjde tehdy, až to Napoleon dovolí a plánuje se na PC a další nespecifikované platformy.

Nejnovější články