Vesmírná strategie Space Pirates and Zombies 2 sice poztrácela zombíky, ale aspoň konečně vyšla
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná strategie Space Pirates and Zombies 2 sice poztrácela zombíky, ale aspoň konečně vyšla

9. 11. 2017 16:01 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Sami jistě dobře víte, jak to s plány chodí. Tak například vesmírná strategie Space Pirates and Zombies 2 měla vyjít již na začátku roku 2015, jak píše Aleš ve svém tři roky starém článku. Tou dobou šlo dokonce o odklad původního data vydání. Kdo ví, kde udělali soudruzi z Britské Kolumbie chybu, když hra vyšla teprve až teď po roce a půl v early accessu. 

Ale dočkali jsme se. Originální sci-fi zamořené zombíky se vrací... i když asi bez zombíků. Hned druhá věta v popisu na stránce Steamu totiž hlásá: „Hrozba v podobě zombií je zažehnána, infrastruktura zkolabovala, palivo je vzácné a prohledávání trosek znamená přežití.“ Nicméně vesmírní piráti z názvu hry zůstali.

Stejně jako v prvním díle je i v pokračování centrem dění vaše mateřská loď (ne nutně pirátská). S tou proplouváte zdevastovaným vesmírem, o který se dělíte s dalšími dvěma sty AI kapitány, a ti mohou dělat to samé, co vy. Tím pádem nejste středobodem vesmíru, ale jen dalším mizerným lidským červem snažícím se přežít.

zdroj: Archiv

Ze začátku ještě není potřeba dělat si nepřátele, protože trosek po válce se zombíky je všude habaděj. Ale když se do nich pustí dvě stě lodí naráz, zásoby se rychle tenčí. Proto se nevyhnutelně začnou tvořit aliance, přičemž ty silnější z nich se soustředí na obranu svých pracně zabraných území, zatímco těm slabším nezbývá nic jiného, než se vydat cestou pirátství.

V boji pak využijete všechny odpadnuté části z rozstřílených plavidel, které můžete na svou mateřskou loď namontovat i v průběhu daného souboje. A o tom má být Space Pirates and Zombies 2 především. Moc dlouhá loď se špatně manévruje, příliš mnoho doplňků neutáhnou motory, a v žádném případě nesmíte nalepit nic do cesty svým zbraním.

Zní to jako fajn zábava a podle více jak tisícovky recenzí na Steamu to tak zjevně i je. Hra navíc podporuje i virtuální realitu s brýlemi HTC Vive, Oculus Rift a dokonce i OSVR. A kdo ví, třeba se i ti zombíci vyrojí z nějaké červí díry. Ale to zjistíte až po uhrazení poplatku 20 eur místní galaktické správě.

Nejnovější články