zdroj: Kasedo Games

Ve Warhammer 40,000: Mechanicus II budete hrát jak za Mechaniky, tak Necrony

24. 5. 2024 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tahovka Warhammer 40,000: Mechanicus z konce roku 2018 se řadí k tomu lepšímu, co se urodilo na poli videoher ze slavného světa od Games Workshopu. Tahové souboje této strategie byly zábavné zejména díky mnoha modifikacím vojáků z řad Adeptus Mechanicus, velké variabilitě v řadách nepřátel a zajímavému rozhodnutí omezit kampaň časovým limitem.

Trvalo to opravdu dlouho, ale nakonec jsme se dočkali překvapivého oznámení pokračování Warhammer 40,000: Mechanicus II, které má pořádné eso v rukávu – tentokrát totiž nebudeme hrát jen za Adeptus Mechanicus, ale i za jejich nepřátele Necrony.

„Po tisíciletích spánku mobilizuje Vargard Nefershah legie své dynastie, aby zničily vetřelce z Adeptus Mechanicus, kteří se nevědomky usadili v jejím světě. Po celé galaxii je povolán Magos Dominus Faustinius, aby využil své těžce nabyté zkušenosti a zajistil, že Necroni neuspějí. Konflikt brzy nabyde nečekaného významu a přitáhne k sobě vnější aktéry ještě podivnější a smrtelně nebezpečnější,“ varuje oficiální anotace.

Warhammer 40,000: Mechanicus II nabídne dvě příběhové kampaně, abyste si konflikt mohli zažít z obou stran. Za každou se přitom hraje jinak, budete mít k dispozici jiný zástup vojáků i jejich vylepšení a nově budete pracovat i s prvky terénu, kdy se Adeptus Mechanicus rádi kryjí za zídkami, zatímco Necroni preferují jejich destrukci.

V rámci kampaně nebude chybět pohled na celou planetu, kde budete postupně pro sebe zabírat jednotlivá teritoria a získávat z nich klíčové zdroje pro svá další tažení. K tomu vám bude hrát hudba skladatele Guillaumea Davida a o to, aby byl příběh hry v souladu s ostatními díly v rámci univerza, se zase postará spisovatel Ben Counter, který nejednou přispěl do knihovny Black Library.

Zatím se nedozvídáme, kdy se vrátíme do poutavého světa Warhammeru 40,000, ale víme, že druhý díl tahovky zamíří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Nejnovější články