Ve strategii Radio Commander řešíte válku ve Vietnamu skrz sluchátko a papírovou mapu
zdroj: tisková zpráva

Ve strategii Radio Commander řešíte válku ve Vietnamu skrz sluchátko a papírovou mapu

20. 2. 2019 16:36 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Žádný ptačí pohled na bojiště, kde byste v reálném čase rozdávali rozkazy a rovnou sledovali, jak je vaši vojáci plní. Žádná grafika, která by vás informovala o stavu jednotek na obou stranách konfliktu. Radio Commander je nevšední strategie, ve které vedete válku, aniž byste se jí přímo účastnili – ze svého stanu se sluchátkem na uchu.

Jen si to představte. Píše se rok 1965 a vy sedíte ve stanu na základně kdesi ve vietnamské džungli. Na vaše velení spoléhají stovky mužů. Nemáte k ruce tablet s připojením na internet, kde byste pomocí drona mohli celou situaci sledovat. Můžete se spolehnout jen a pouze na komunikaci s radisty jednotlivých čet.

Kromě sluchátka je vaším druhým a posledním kamarádem papírová mapa oblasti, na kterou můžete čmárat a pokládat žetonky symbolizující vaše muže. Záleží jen na vašich schopnostech správně číst mapu a dávat ji do souvislostí, které slyšíte přímo z bojiště ze sluchátka.

zdroj: Archiv

Musíte správně určit, kdy je dobré zaútočit, kdy se stáhnout, kdy provést obchvat a nepřítele překvapit ze zálohy. Můžete vyslat evakuační vrtulník nebo nepřítele zpražit leteckým útokem. Může se ale také stát, že vrtulníku dojde palivo a bude nucen nouzově přistát uprostřed nepřátelského území. Co pak? Budete riskovat jeho záchranu, nebo své muže radši využijete na protiútok?

Stačí chvilka nepozornosti, přeslechnutí souřadnic a veškeré chyby vás kousnou do zadnice. Radio Commander zní jako dost neotřelá strategická válečná hra, byť se bohužel nemůže chlubit atraktivní grafikou. Avšak o ni tu naštěstí tolik nejde, takže kvůli zajímavé hratelnosti se dá nezajímavý vizuál překousnout.

Ve hře na vás čeká kampaň o devíti misích s briefingy a plnohodnotným dabingem a ve výsledku budete mít co do činění s patnácti typy jednotek od pěchoty přes dělostřelectvo až po stíhačky s napalmem. Radio Commander vyjde na Steamu v druhé polovině roku.

Nejnovější články