V kooperativním módu pro XCOM 2 můžete hrát mise s kamarádem
zdroj: tisková zpráva

V kooperativním módu pro XCOM 2 můžete hrát mise s kamarádem

8. 11. 2016 17:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tým Dragonpunk patří mezi jednu z klíčových složek moderské komunity kolem XCOM 2. Už před časem oznámil práci na kooperativním módu pro hru, který by hráčům umožnil plnit mise ve spolupráci s dalším hráčem. Betaverze tohoto modu je konečně ke stažení přes Steam Workshop, ale je třeba zdůraznit, že nejde o kooperativní hraní kampaně, nýbrž pouze jednotlivých misí. 

Modifikaci s názvem Tactical Co-Op najdete na Steam Workshop, kde najdete instrukce, jak kooperaci spustit, ale též informaci o tom, že nefunguje pro časově omezené mise ani v Ironman módu, protože využívá uložené pozice.

Rámcově systém funguje tak, že v obrazovce s výběrem vojáků se kromě tlačítka Select Soldier objeví i tlačítko Invite Player. Přes něj můžete vybrat někoho z přátel na Steamu, aby po následné synchronizaci mohl vojáka ovládat, změnil mu výbavu a tak dále. Jakmile mise skončí skončí, vrátí se každý do své kampaně se zkušenostmi a kořistí, které získal.

zdroj: Archiv

návodu na aktivaci modu tvůrci ze studia Dragonpunk zdůrazňují, že není jasné, jak bude fungovat s jinými modifikacemi. Pokud ale máte s kamarádem nainstalované ty samé, mělo by vše být v klidu. Jelikož jde o betu, doporučují též, abyste nepoužívali pro synchronizaci svůj poslední či důležitý save, jelikož… občas se může něco pokazit.

Pokud byste chtěli Dragonpunk podpořit finančně, můžete tak učinit na těchto stránkách. Na Tactical Co-Op pracovali deset měsíců a jejich další plánovaná modifikace bude vyžadovat větší finanční investice. Ale ani s kooperativním módem nekončí. Rádi by získali schválení od Firaxisu pro využití kódu, kterým by se do jedné hry mohlo pustit 12 hráčů.

Nejnovější články