Update pro Hearts of Iron IV upravuje AI, multiplayerové zápasy a mírové konference
zdroj: tisková zpráva

Update pro Hearts of Iron IV upravuje AI, multiplayerové zápasy a mírové konference

16. 9. 2016 18:19 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Hry od švédského studia Paradox často mají jeden společný jmenovatel - potenciál, aby se v budoucnu oproti datu vydání výrazně zlepšily. Základní systémové mechaniky jsou na místě a fungují, jen je prostě potřeba opravit všechny otravné chyby a dodat co nejvíc obsahu. A Paradox si je toho samozřejmě vědom, což dokazuje i první velký update (s poetickým přídavkem “Slunečnicový”) pro druhoválečnou strategii Hearts of Iron IV.

Tenhle patch, který je pochopitelně zdarma, opravuje hned několik dost zásadních věcí kazících zážitek ze hry. Tak například, pokud se vám podařilo aspoň jednou vyhrát světovou válku, určitě jste si všimli lehce pošahaných mírových konferencí. V nich bylo Lucembursko klidně schopné shrábnout Berlín a okolí, aniž by s tím měly ostatní národy jakýkoli problém. No, od nynějška si ti vychytralí Beneluxané můžou na veškerá území nechat zajít chuť, protože Paradox se nechal inspirovat fanouškovskou modifikací uživatele Steamu jménem Neutrino a problém odstranil.

Líbí se vám na Hearts of Iron IV především multiplayer? Tak to by vás mohla zajímat nově přidaná možnost připojit se do již rozehraného zápasu. Onlajnové mače by také neměly tolik padat. Užitečně zní i úprava obtížnosti, takže pokud vaše Německo pravidelně a ahistoricky trpí v rukách Franice, můžete si situaci trošku ulehčit - nebo naopak masochisticky ztížit. Další balanc se týká třeba ponorek, které by odteď měly spolehlivěji vyhledávat hladinové loďstvo.

zdroj: Archiv

Drobných oprav, které upravují téměř neznatelné problémy, je samozřejmě spousta, a mnoho z nich se týká jedné z vůbec nejproblematičtějších součástí hry - umělé inteligence. Ta by odteď měla být méně náchylná k tomu nahnat svoje armády neuváženou ofenzivou přímo do obklíčení. Taky se bude snažit pravidelně vylepšovat vzory, podle kterých staví své divize, a navíc by se měla zdržet otravných útoků s pár divizemi na absurdně vzdálené přístavy. A jedna z nejpůvabnějších změn se týká agresivního Japonska - to by se prý teď mělo chovat alespoň “napůl příčetně” při vyhlašování nových válek.

Jedno je jisté - šťourání se v Hearts of Iron IV “Slunečnicovým patchem” rozhodně nekončí. Můžete s čistým svědomím vsadit dědečkovu výstavní enfieldku na to, že další updaty na sebe nenechají dlouho čekat. A pomalu opevněte pozice kolem své peněženky před nevyhnutelným blitzkriegem placených DLC.

Nejnovější články