zdroj: Paramount+

Trailer na druhou sezonu seriálového Halo slibuje velkou akční divočinu

12. 1. 2024 10:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Druhá série hraného seriálu Halo bude mít premiéru na Paramount Plus už 8. února. Nejnovější trailer (ke zhlédnutí výše) ukazuje návrat Master Chiefa a Spartanů, připravuje půdu pro intenzivní konfrontaci s Covenanty na klíčové planetě Reach, kterou hráčům jistě netřeba dlouze představovat. Ostatně nejenže jde o důležitou planetu zdejšího univerza, Halo: Reach je navíc ještě poslední díl série, na kterém pracovali ve studiu Bungie.

Nová sezona slibuje nejen hromadu vyhrocených situací, ale především tunu akce, o čemž svědčí dramatický komentář naznačující blížící se hrozbu pro obyvatele Reach. Master Chief v podání Pabla Schreibera se vrací a tentokrát se v náročných bitvách opravdu zapotí.

Příběh druhé sezóny se supervojáka a jeho tým Spartanů soustředí, elitní jednotky budou opět čelit Covenantům. Po kritické události na opuštěné planetě vycítí Master Chief zásadní posun v celé válce. To ho vede k tomu, aby se vydal na misi s cílem odhalit klíč k přežití nebo pádu lidstva: Halo. Druhá sezona se podle tvůrců ponoří do komplexních postav i příběhového pozadí ještě víc, přičemž na pilu se má přitlačit i v akci, jak ostatně ukazuje nový trailer.

halo season 2 zdroj: Paramount+

Ačkoli se seriál do jisté míry odchyluje od původní dějové linie Halo, zejména ve ztvárnění událostí kolem pádu lidské kolonie, zachovává si ale její základní podstatu. První série nebyla vůbec špatná, ale do výborného seriálu měla taky daleko. A tak nezbývá než doufat, že se tvůrci ze svých přešlapů poučili, a že nám tentokrát naservírují opravdu povedenou adaptaci.

U nás první sezonu recenzovala Bětka a na závěr prohlásila, že: „Jen nevím, jestli bych seriál v tuhle chvíli někomu doporučila. Opakuju, že má potenciál, což se s trochou štěstí projeví v druhé sezoně. Nakonec ta dostala nového showrunnera, Davida Wienera, který má na triku pár solidních kousků (jmenovitě například Homecoming nebo Pot a slzy). Šance na kvalitní sci-fi seriál tedy pořád žije.“

Nejnovější články