Termín a cena české hry Pat a Mat
zdroj: tisková zpráva

Termín a cena české hry Pat a Mat

12. 6. 2009 22:22 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Za dvojku nešikovných kutilů ze seriálu si zahrajete dříve a za méně peněz, než byste čekali.

Pražská vývojářská společnost Centauri Production dokončila déle vyvíjenou hru Pat a Mat (naše preview z roku 2007), která vznikla podle animovaného seriálu z 80. let o dvou nepříliš zručných kutilech. Informovaly o tom Lidové noviny.

Podle nich se hra pro PC v těchto dnech již lisuje a na domácím trhu se objeví do konce června za nečekaně nízkou cenu 299 Kč. Je ovšem možné, že to bude vykoupeno kratší trvanlivostí hry, ačkoli má obsahovat i minihry jako třeba minigolf. Centauri se nepodařilo nalézt vydavatele, takže ji uvádí svépomocí, pouze s podporou distribuční společnosti IDEA games.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Postavičky vymyslel Vladimír Jiránek a Lubomír Beneš, od jehož syna mají tvůrci koupena práva a na celý projekt dokonce dostali grant od Evropské unie. Jak Lidovým novinám prozradil šéf firmy Mirek Papež, hříčky a příběhy Pat a Mata od začátku koncipují jako sérii pěti epizod. Vytváří je jako takovou bokovku ke svým větším projektům a rádi by z nich vydali dvě epizody ročně, přičemž výhledově uvažují i o konzolové verzi. Více o dvojici Pat a Mat na Wikipedii.
zdroj: Lidové noviny

jd

Nejnovější články