Studio Respawn prý pracuje na střílečce s Mandalorianem
zdroj: Disney

Studio Respawn prý pracuje na střílečce s Mandalorianem

19. 2. 2024 13:50 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Stuido Respawn Entertainment, autoři výborných akrobatických stříleček Apex Legends a Titanfall, se vedle série akčních RPG Star Wars Jedi vrátí i ke svých střílečkovým kořenům. Pracují totiž rovnou na třech hrách z prostředí Hvězdných válek - na třetí hře s Calem Kestisem, na strategii ve spolupráci se studiem Bit Reactor, ale také na střílečce za mandalorianského lovce odměn. Jak je u titulů Respawnu zvykem, prim má hrát mobilita a styl. Se spekulací přišel Tom Henderson ze serveru Insider Gaming.

Přestože je střílečka v raném stádiu vývoje, Respawn hry zvládá vydávat v úctyhodném tříapůlletém cyklu. V akční hře z pohledu vlastních očí s Mandalorianem v hlavní roli bychom se měli podívat do předaleké galaxie za dob vlády Impéria. Hendersonovy informace později doplnil další herní novinář, Jeff Grubb, který tvrdí, že nemá jít o přímou adaptaci stejnojmenného seriálu - pravděpodobně tedy nepůjde o stejného hrdinu, ale o členy stejného klanu.

Společnost námezních zabijáků ostatně nemůže dělat nic jiného než chytat a zneškodňovat cíle. Bude jen na vás, jestli cíle kontraktů přivedete živé, či mrtvé. 

Opět se můžeme těšit na spoustu akrobacie a svižné akce, kterou umožní Mandalorianův jetpack. Pohyb by měl být podobný jako v Apex Legends od stejných tvůrců. Rychlost a vaši schopnost se na vysoké tempo adaptovat má pak hra i odměňovat různými bonusy, kupříkladu regenerací zdraví při zabíjení v rychlém sledu.

Chybět nemá ani úctyhodný arzenál lovců hlav. Například zápěstní rakety, lano s kotvou, vizor, kterým můžete označovat nepřátele, a kultovní dvojice blasterů.

Nečekejte ale otevřený svět. Hra bude čistě lineární a podíváte se na povrch různých planet ze světa Hvězdných válek. Stejně jako datum vydání není známé ani to, jestli hra dostane multiplayer.  Podle Hendersona má vyjít nejdříve za rok, spíše za dva. 

Jako obvykle je u podobných spekulací nutné podotknout, že k oficiálnímu oznámení zatím nedošlo, takže se spousta věcí může ve finále změnit či nenaplnit. 

Nejnovější články