Spider-Man: Miles Morales bude velký jako Uncharted: Lost Legacy

19. 6. 2020 11:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když se nový Spider-Man: Miles Morales minulý týden představil, svět počítal s tím, že jde o očekávané plnohodnotné pokračování. Jenže pak se ozval šéf evropského byznysu ze Sony s tím, že jde spíš o rozšíření původní hry v kulisách upravených na míru PlayStationu 5. Ale ani to není tak úplně pravda, protože s tou konečně přichází kreativní ředitel hry Brian Horton a poodhaluje zajímavé detaily.

Podle jeho slov jde o samostatně stojící hru zaměřující se na vznik Spider-Mana v podání Milese Moralese, za kterého jste (coby běžného člověka) hráli už v předchozí hře. Jeho příběh bude dost odlišný od příběhu Petera Parkera. Občasný přítel Mary Jane měl totiž za sebou už spoustu let poletování po New Yorku a hráč se od začátku cítil jako zkušený Spider-Man.

Ale Miles Morales se tomu všemu bude teprve učit, takže počítejte s odlišnou paletou pohybů, ať už půjde o houpání se ulicemi velkoměsta na sítích, nebo způsob, jakým se Miles vypořádává s padouchy. Dokonce bude mít úplně jiné technologické vychytávky včetně neviditelnosti.

Příběh se odehrává jeden rok po konci prvního Spider-Mana, kdy je New York zasněžený. Zajímalo by mě, zda sníh a náledí nějak znesnadní Milesův život třeba při šplhání po budovách. Příběh se bude točit okolo války mezi energetickou korporací a armádou kriminálníků s high-tech vybavením a jeho epicentrum je příhodně v Harlemu, Milesově novém domově. Počítejte s novými typy nepřátel a unikátními úkoly.

zdroj: Sony

Z Hortonových slov vyznívá, že New York nebude vymodelovaný znovu od začátku, ale jen některé assety budou revitalizované, aby víc reflektovaly výkon nové konzole. Ve hře bude „téměř okamžité načítání, ray-tracing, 3D audio“, využije možnosti ovladače DualSense, vylepší chování vlasů a obličeje postav budou detailnější díky 4D skenům.

Kreativní ředitel zároveň potvrzuje, že z hlediska velikosti jde skutečně o srovnatelný zážitek s Uncharted: The Lost Legacy, která je z hlediska délky o několik hodin kratší než běžné díly série Uncharted. Nicméně otevřený svět Spider-Mana se dokáže slušně natáhnout nad rámec hlavního příběhu při snaze splnit všechny vedlejší aktivity.

Horton se v blogovém příspěvku vyjadřuje i k Peteru Parkerovi, o kterém Spider-Man: Miles Morales vůbec nebude. Nicméně Bryan Intihar, kreativní ředitel prvního Spider-Mana, prý vymýšlí velké věci pro univerzum Spider-Mana a příběh Petera Parkera ještě neskončil. A vzhledem k tomu, že nerežíruje letošní spin-off, není těžké si domyslet, že právě pracuje na regulérní dvojce.

Je to zatím jen čirá spekulace, ale divil bych se, kdyby na konci titulků Spider-Mana: Miles Morales nebyla upoutávka, stejně jako tomu bylo v případě prvního Spider-Mana prozrazujícího Milesovy pavoučí schopnosti. Někde se ten kámoš Harry se symbiontem Venomem přeci musí objevit a v boji proti Milesovi to nebude!

Nejnovější články