Špatné zprávy pokračují, tentokrát propouští Twitch
zdroj: Avery Wong / Twitch

Špatné zprávy pokračují, tentokrát propouští Twitch

11. 1. 2024 13:30 | Byznys | autor: Adam Homola |

Když jsem psal o Twitchi minule, byla to uvolněná bleskovka o tom, jak firma řeší to, že se jim před kamerou pořád někdo obnažuje. Dnes to bude bohužel poněkud vážnější, protože streamovací platforma najednou řeší mnohem palčivější problém. A řeší ho tím, že propouští přes 500 lidí.

Snižování počtu zaměstnanců bylo bohužel obrovským tématem loňského roku a zatím to vypadá, že letos to o moc lepší nebude, přičemž právě Twitch je vedle Unity jednou z prvních nepříjemných vlaštovek letošního roku.

Dan Clancy, generální ředitel Twitche, oznámil zaměstnancům a twitchové komunitě snižování stavů v e-mailu. Zároveň zdůraznil nutnost změny velikosti organizace, aby odpovídala současnému rozsahu podnikání. Zpráva o hromadném propouštění ale mezi zaměstnance unikla předčasně.

Nevyhnutelný krok prý následuje po roce snah o udržitelné řízení firmy, včetně snižování nákladů a zvyšování efektivity, a to i přesto, že společnost loni vyplatila streamerům více než 1 miliardu dolarů, jak se Clancy chlubí ve zprávě na oficiálním webu.

Snížení počtu zaměstnanců by mělo odrážet skutečnou velikost společnosti namísto dřívějších optimistických prognóz. Šéf streamovací platformy uznal sílu Twitche, ale poznamenal, že organizace je větší, než je pro její současný provoz nutné. Zmínil se také o svém zklamání z toho, že zpráva unikla předčasně, což mezi zaměstnanci vyvolalo obavy a paniku. Na závěr poděkoval odcházejícím zaměstnancům za jejich přínos a potvrdil závazek společnosti Twitch vůči jejímu poslání a komunitě.

Nejnovější články