Šéf designového oddělení vývojářů Battlefieldu opouští studio
zdroj: Electronic Arts

Šéf designového oddělení vývojářů Battlefieldu opouští studio

25. 11. 2021 13:15 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Battlefield 2042 mi mnoho radosti nepřinesl, jak se ostatně můžete dočíst v mojí recenzi, případně se doslechnout ze včerejšího Fight Clubu. Zatímco DICE mají před sebou dlouhé měsíce ladění, pokud tedy chtějí hru dostat do použitelného stavu, šéf designového oddělení studia opouští své místo a jde za lepší nabídkou.

Fawzi Mesmar nepatří mezi jména herního světa, která by hráči důvěrně znali, ze své pozice hlavy designu ale v DICE dohlížel na projekty, jako jsou Star Wars Battlefront II, Battlefield V nebo aktuální Battlefield 2042. V interním emailu se oznámil kolegům, že důvodem odchodu je nabídka z jiné společnosti, víme tedy, že nejde o vyhazov kvůli zoufalému startu nové hry.

Mesmar říká, že o jeho rozhodnutí opustit firmu ví vedení už nějaký čas, s oficiálním oznámením ale chtěl počkat až poté, co bude hra na pultech, aby se vývojářský tým mohl plně soustředit na svou práci. Jméno jeho nástupce zatím společnost nezveřejnila. 

Mesmar na svém místě končí k 26. listopadu, kam povedou jeho další kroky, ovšem nevíme. Nezbývá než doufat, že nový šéf designu vezme otěže pevně do rukou, Battlefield 2042 totiž trápí to vůbec nejhorší letošní uživatelské hodnocení na Steamu.

Nejnovější články