zdroj: Housemarque

Returnal v čerstvém traileru vypadá jako nové Dead Space

26. 2. 2021 7:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Akční roguelite Returnal je jedním z mých nenápadných černých koní letošního jara. Finské studio Housemarque totiž opakovaně dokazuje, že má principy návykové hratelnosti v malíku a nemám důvod nevěřit, že by to v chystané novince pro PlayStation 5 mělo být jinak.

Dosud jsme ze hry viděli především záběry na frenetickou akci. Hlavní hrdinka Selene totiž ztroskotala na neznámé a nebezpečné planetě, kterou obestírá časová smyčka, smrt v podobě roztodivných mimozemských tvorů číhá na každém kroku a ve stylu filmu Na hraně zítřka se po každém úmrtí vracíte zpět na začátek, ovšem s načerpanými zkušenostmi.

Returnal bude mimo jiné ovšem také hororovým zážitkem. O této stránce hry jsme toho zatím moc neslyšeli, nový trailer to však napravuje. Už v našem výčtu nejočekávanějších her letošního roku jsem hru popsal jako podivuhodný mix Anthem a Dead Space a aktuální video mi dobrodružství Isaaca Clarka připomnělo ještě víc.

O různé vidiny, dynamické změny prostředí a záhadné struktury, jejichž původ si můžeme jen domýšlet, tu zjevně nebude nouze. Navíc si Selene nese nějaké trauma z minulosti, uprostřed všeho toho zběsilého střílení by se tak mohl nacházet i zajímavý příběh.

Původně jsme měli dočkat vydání už 19. března, hra byla ale přesunuta na 30. dubna. Držme si palce, že je to skutečně poslední zdržení.

Nejnovější články