zdroj: Konami

Remasterovaná kolekce starších dílů Metal Gear Solid má technické problémy

24. 10. 2023 10:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Dnes vychází kompilace Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1, která přináší několik úvodních dílů z kultovní stealthové série na další platformy. Konkrétně se lze těšit na dvojici stařičkých Metal Gear a Metal Gear 2: Solid Snake, ale hlavně na Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Vzhledem k dnešnímu uvedení se japonská společnost Konami rozhodla, že vydá novou ukázku, která oslaví tuto příležitost. Zhlédnout ji můžete výše a tradičně nabízí průřez záběry ze všech zmíněných děl, s nimiž připomíná, že minimálně poslední dvě epizody neztratily prakticky nic ze své působivosti.

Jestli si však kolekci chcete pořídit, asi musíte být připravení, že nepůjde o bezproblémový zážitek. Několik komplikací potvrdilo samotné Konami, které webu IGN přineslo seznam nedostatků, jež se chystá po vydání opravit dodatečnými patchi.

Konkrétně jde třeba o to, že některá bonusová videa mají špatně načasované titulky. U stařičkých Metal Gear a Metal Gear 2: Solid Snake zase časem přibude možnost přepínání mezi zobrazením v okně a na celou obrazovku.

To platí i u dílů Metal Gear Solid, k nimž se ještě chystá oprava několika nepříjemných chyb. Firma jmenovitě zmínila Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, jenž má v cutscénách údajně ztrácet na výkonu, „zpomalovat“ a navíc příliš pozdě spouštět blíže nespecifikovaný vizuální efekt. Metal Gear Solid 3: Snake Eater mezitím v evropské verzi hyzdí překlepy a také chybné načasování spuštění hudby v určitém filmečku.

Sběratelé trofejí se díky webu Powerpyx mohou podívat na seznam toho, co všechno musí v jednotlivých dílech splnit, aby se dostali ke 100% dokončení, potažmo platinové trofeji, kterou nabízí všechny tři novější díly. Hráče na PC by na druhou stranu mohlo zajímat, že hraní prvního Metal Gear Solid vyžaduje gamepad, protože nepodporuje klávesnici s myší.

Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 si zahrajete na PC, PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch.

Nejnovější články