Původní Spintires dostává přepracovanou fyziku a offroadovou bestii SHERP

4. 8. 2020 7:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ještě před příchodem výborných simulací SnowRunner a MudRunner tu byl zcela původní Spintires, prapodivný simulátor brodění se bahnem za účelem doručení dřeva. Po urovnání nepříjemných bojů mezi vydavatelem a vývojáři se jedni vrhli na výše zmíněné hry ze série „Runner“ a druzí pořád, šest let po vydání, rozšiřují stále populární Spintires. Pokud patříte mezi fanoušky tohoto pomyslného zakladatele ještě pomyslnějšího subžánru, tvůrci vám udělají velkou radost.

Předně vyšel podstatný update 1.6.0, který zcela přepracovává herní fyziku. Tvůrci předělali systém vody, která nyní bere v potaz velikost a tvar překážky, o kterou se opírá. Dále od začátku přepsali fyziku (simulaci) bahna. Kola například mají dočasnou nižší přilnavost na asfaltu na základě míry zablácení, silniční pneumatiky si v bahně moc dobře nepovedou a počítá se i s rozložením váhy mezi jednotlivá kola.

Update přináší spoustu dalších vylepšení v oblasti automatické převodovky, brzd, diferenciálu a animací řidiče a vylepšuje i vizuální stránku s novými dešťovými texturami.

Záměrně jsem vynechal ještě jednu důležitou součást updatu, která přímo souvisí s novým rozšířením. Tvůrci přidali systém, s jehož pomocí si u vybraných vozidel sami nastavíte výši tlaku v pneumatikách a objevuje se i diferenciální řízení, tedy zatáčení brzděním (či couváním) jedné strany kol.

Obojí je případ nového vozidla SHERP N ATV a přídavného vleku ARK, které najdete v nejnovějším DLC SHERP Ural Challenge za 3,5 eura.

Kromě ultimátního off-roadového obojživelného vozidla počítejte s novou mapou inspirovanou národním parkem Yugyd Va v pohoří Ural. Prostředí mapy by mělo pořádně otestovat schopnosti už tak velmi schopného auta. A za tu cenu je to pro fanoušky Spintires skvělá nabídka.

Nejnovější články