Pusťte se do brutálních středověkých bitev v multiplayerové Mordhau
zdroj: tisková zpráva

Pusťte se do brutálních středověkých bitev v multiplayerové Mordhau

30. 4. 2019 10:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vezměte lžíci z For Honor, naběračku z Chivalry, špetku Mount & Blade a s trochou štěstí vám vzejde novinka Mordhau. Ta slibuje brutální bitvy ve středověkém stylu, kde najde uplatnění snad úplně každé povolání, dokud jeho provozovateli není sťata hlava. Gore pro všechny odvážlivce!

Popadněte meč, vybavte se lukem, kopím, nebo klidně sekyrou a vyrazte do bitevní vřavy, kde se to mlátí hlava nehlava. Jen pozor na vaši vlastní hlavu. Z launch traileru se totiž zdá, že jde až příliš snadno oddělit od krku. A to samé platí i o končetinách. Mordhau brutalitami nešetří, ale pokud si v nich nelibujete, dají se vypnout.

Nejde ovšem čistě jen o souboje pěšáků. Můžete se chopit balisty a katapultu, bojovat na žebřících, ze sedla koně, střílet z krytu cimbuří… Každý si zde zkrátka najde své. Sami si vytvoříte svou postavu, vybavíte ji jedním z mnoha typů brnění, vyrobíte jí vysněnou zbraň a pokusíte se s ní přežít mezi krvelačnými rytíři, lučištníky a dalšími zabijáky.

zdroj: Archiv

Herní módy pokrývají kompetitivní bitvy pár hráčů i battle royale až 64 bojovníků, na což můžete potrénovat offline s umělou inteligencí nebo v režimu hordy v kooperaci s kamarády. Mordhau jsem ještě nezkoušel, ale už víc než tisíc hráčů se rozhodlo ji na Steamu ohodnotit a celkově tak udělit „velmi pozitivní“ známku.

Hra není úplně bez chyb. Servery se trochu potí a někteří hráči nedostávají odměny ve formě zlata a zkušeností. Ale tvůrcům jejich strasti zjevně nejsou lhostejné, když hru bleskurychle patchují a pracují na dalších opravách.

Vstup do Mordhau vás až do 6. května vyjde na 22,5 eura a zajímá-li vás soundtrack spolu s kosmetickým doplňkem a bannerem do hry, sáhněte ještě po Supporter Packu za dalších 10 eur.

Nejnovější články