Project Argo od Bohemia Interactive mění jméno a chystá se na vydání plné verze
zdroj: tisková zpráva

Project Argo od Bohemia Interactive mění jméno a chystá se na vydání plné verze

1. 6. 2017 13:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Project Argo, hardcore týmová střílečka od Bohemia Interactive, si brzy projde rituálem dospělosti. Při něm ze sebe sloupne nálepku prototypu, navlékne honosné roucho plné verze a přijme jiné jméno – od nynějška se jí bude říkat jednoduše Argo. 22. června se objeví na Steamu zcela zdarma a nebude obsahovat ani žádné mikrotransakce, pouze jednorázový dobrovolný balíček, jehož koupí podpoříte vývoj hry a získáte hromadu kosmetických drobností spolu s pár dalšími vychytávkami.

Argo je v podstatě taková koncentrovaná multiplayerová dávka třetí Army. V různých herních módech se spolu střetávají týmy žoldáků, přičemž platí, že hra vám stejně jako její vzor nedá nic zadarmo. Spartánské uživatelské rozhraní, mizivý počet životů, realistické chování zbraní, tím vším se Argo odlišuje od lehkovážnější konkurence CS: GO a podobných titulů.

Bojování se odehrává na ostrově Malden s rozlohou více než 60 km2. Aby to hráčům Army nebylo líto, tahle krajinka známá z úplně prvního dílu série se dostane i do Arma 3 v podobě DLC zdarma, navíc spolu s módem Combat Patrol vyvinutým speciálně pro Argo, v němž v kooperaci s ostatními hráči plníte náhodně generované úkoly rozeseté po obrovské ploše ostrova. 

zdroj: Vlastní

Argo se ovšem zaměřuje především na kompetitivní multiplayer. Ten je zde rozdělen do třech specifických módů. „Link“ nabídne boj na krátkou vzdálenost, při němž se oba týmy snaží nahackovat centrální počítač. „Raid“ je soubojem útočníků a obránců – prvně jmenovaní dobývají opevněný dvůr, ti druzí ho zuby nehty brání. A „Clash“ prezentuje střet na dlouhou vzdálenost, při němž se dynamicky proměňují role útočníků a obránců podle situace na bojišti.

Oproti prototypové verzi se dočkáte editoru scénářů, v němž si můžete připravit svá vlastní dobrodružství, žebříčku nejlepších hráčů a také systému odemykání nových zbraní a vybavení pomocí zkušeností. Jak už jsem psal, nic z toho si nelze koupit za skutečné peníze. Placený Argo Supporter’s Pack vám nabídne 14 animací pro případ, že se stanete nejužitečnějším hráčem kola, 22 kusů oblečení, možnost přidat do scénářů vozidla, zvýrazněné jméno a přístup k prémiovým serverům pro podporovatele projektu.

Zatím není známo, kolik tenhle balíček bude stát. Zato vám můžu bezpečně říct, že pokud se vám nechce čekat do 22., můžete stále ještě hrát prototypní verzi. Stačí si ji zdarma stáhnout z Bohemia Store.

Nejnovější články