Procedurálně generovaná detektivka Shadows of Doubt brzy opustí předběžný přístup
zdroj: Foto: ColePowered Games

Procedurálně generovaná detektivka Shadows of Doubt brzy opustí předběžný přístup

13. 8. 2024 13:15 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Procedurálně generovaný detektivní simulátor z pohledu vlastních očí Shadows of Doubt od studia ColePowered Games se 26. září na Steamu vymotá z temných uliček předběžného přístupu. Ve stejný den vyjde plná verze také na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Netradiční noirová detektivka se odehrává v upršeném voxelovém městě inspirovaném 80. léty, které náladou dává vzpomenout na Blade Runnera či na Deus Ex. Právě v druhém jmenovaném se zhlíží i svým herním žánrem, kde máte obří svobodu v řešení náhodně generovaných případů.

Na rozdíl od Deus Ex je ale otevřené město Shadows of Doubt perzistentní, následky vašich činů v něm zůstávají a jeho obyvatelé páchají trestnou činnost a žijí si své životy, ať už je vyšetřujete, anebo ne. Pachatelem i obětí je pokaždé někdo jiný, stejně jako se liší jejich motivace či způsob spáchání zločinu.

I vy si ale můžete vybrat, jaký styl vyšetřování zvolíte – vykopnete dveře a necháte za sebou spoušť, aby byt podezřelého taky vypadal jako místo činu? Vplížíte se do něj s paklíčem, zatímco jsou nájemníci v práci? Anebo slušně zaklepete na dveře a zkusíte se dovnitř dostat pod nějakou roztomilou záminkou?

zdroj: ColePowered Games

Hra jen ponouká k neortodoxním řešením – můžete hledat důkazy, vloupávat se do bytů obětí i podezřelých, procházet záznamy z bezpečnostních kamer, vyslýchat podezřelé a snažit se vyřešit zapeklité případy, na které kvůli jejich unikátní povaze neexistuje návod.

Shadows of Doubt svou cestu v předběžném přístupu započalo loni v dubnu a během posledních 17 měsíců do něj přibylo hned několik novinek – coby soukromé očko teď už nemusíte řešit jen vraždy, ale třeba i nevěru.

Nové prvky by pátrání měly rozšířit i s updatem 1.0, tvůrci ohledně nich sice zatím nejsou příliš konkrétní, ale zmiňují, že donutí každého detektiva otřást se strachy. O podrobnosti se autoři plánují podělit v následujících týdnech.

ColePowered Games zároveň v oznámení na Steamu upozorňují, že se cena Shadows of Doubt 23. srpna zvýší z 19,99 dolarů na 24,99 dolarů, takže pokud máte v plánu se do kyberpunkového pátrání pustit na PC, raději s koupí příliš neotálejte.

Smarty.cz

Nejnovější články