Příběh bezdomovce Hobo: Tough Life konečně vyjde i na PlayStationu
zdroj: Perun Creative

Příběh bezdomovce Hobo: Tough Life konečně vyjde i na PlayStationu

20. 2. 2023 15:45 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Za normálních okolností vydání her na další platformy zachytíme pouze krátce v bleskovkách. Jenže simulátor života bezdomovce Hobo: Tough Life, která tento týden zamíří i na PlayStation, má přece jen trochu jiné postavení. Jednak je to adventura českého studia Perun Creative a podpora tuzemských tvůrců si zasluhuje trochu jiný přístup. A jednak se Hobo na konzolích hraje fantasticky!

„Hobo byl v loňském roce úspěšně vydán pro Xbox a Nintendo Switch a nyní můžeme konečně oznámit i vydání hry na PlayStation Store,“ uvedl David Kubíček z Perun Creative. Vydání hry na zbývající platformu bylo podle něj zpožděno kvůli řešení technických problémů na straně studia i Sony.

O speciálním místě Hobo mezi českými projekty svědčí i Patrikův exkluzivní rozhovor přímo s vývojáři. V něm můžete nahlédnout pod dekl popelnice na vůbec samotný začátek projektu a hlavní myšlenku, která u zrodu netradičního zasazení stála.

Nechybí zde ani příběhy s reálnými lidmi bez domova, kterými se tvůrci inspirovali, ani strastiplné technické překážky, které studiu házely klacky pod nohy třeba při navrhování multiplayeru.

Hobo: Tough Life dorazí do digitálního obchodu PlayStationu 23. února. Peruni plánují po vydání dále poskytovat technickou podporu.

Neplánují ale vydat žádné další obsahové rozšíření, protože už se soustředí na vývoj nového projektu, který by měl spatřit světlo světa někdy v příštích letech.

Nejnovější články