Poslechněte si podcastovou sérii o Vikinzích od tvůrců Assassin’s Creed Valhalla
zdroj: Ubisoft

Poslechněte si podcastovou sérii o Vikinzích od tvůrců Assassin’s Creed Valhalla

6. 10. 2020 16:10 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Nedá se sice říct, že by série Assassin’s Creed byla historicky naprosto přesná, i přesto ale hráčům dokáže předat vědomosti, které se na hodinách dějepisu dozvědí jen stěží. První díly disponovaly rozsáhlými encyklopediemi, Origins a Odyssey zase vlastním módem Discovery Tour, kde jste se po Egyptě a Řecku mohli procházet mimo příběh, zato s přednáškami o tehdejší době a poměrech.

V podobném duchu bude podle všeho pokračovat i nadcházející Valhalla. Zatím sice nevíme, jestli se dočká podobného režimu, ještě před vydáním vám ale vybraná fakta o Vikinzích a jejich kultuře zprostředkuje pětidílná podcastová série Echoes of Valhalla.

Každá z epizod má zhruba čtvrt hodiny a neobejde se bez spousty zvukových efektů a určité dramatizace. První díl vám představí zvyky a způsob života středověkých Seveřanů a vysvětlí, proč se vydávali na dobyvačné výpravy za slávou a bohatstvím.

Druhá epizoda se zabývá životem na moři a nástrahami, které tehdejší mořeplavectví provázely. Třetí epizoda nazvaná Thorovo kladivo vám představí epické bitvy a rabování, neodmyslitelnou součást dobyvačných výprav. Také vám osvětlí, co Vikingové dělali se svými zajatci a nechá vás proniknout do jejich právního systému.

Předposlední, čtvrtý díl se zabývá vikinským osidlováním dobytého území a konečně finální pátá epizoda povypráví o vyhánění Vikingů z Anglie a o osobě Alfréda Velikého, který bude jedním z hlavních antagonistů v nadcházejícím Assassin’s Creed Valhalla.

Pokud nemáte o vikinských dobách příliš velké povědomí a chcete si své dějepisné poznatky trochu osvěžit předtím, než se na Eivorovo/řino dobrodružství vrhnete, dejte Echoes of Valhalla šanci na Spotify.

Assassin’s Creed Valhalla vychází 10. listopadu na PC, PlayStation 4, Xbox One a Series X/S. O dva dny později (respektive v Evropě o devět dní) pak také na PlayStation 5.

Nejnovější články