Outriders se odkládají na duben, příští měsíc ale nabídnou demo
zdroj: Square Enix

Outriders se odkládají na duben, příští měsíc ale nabídnou demo

7. 1. 2021 10:46 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Kvůli stále sílící pandemii koronaviru by se i rok 2021 mohl stát rokem odkladů, podobně jako tomu bylo loni. První vlaštovka na sebe ostatně nenechala dlouho čekat, byť se v případě Outriders nejedná o posunutí kdovíjak dramatické, z konce února na duben. Jestli se ale na tuhle 3rd person akci ze sci-fi prostředí těšíte, mají pro vás autoři alespoň malou náplast na bolístku.

V tiskové zprávě totiž uvádějí, že dle jejich názoru mají mít hráči právo vyzkoušet si produkt ještě předtím, než se rozhodnou pro případný nákup nebo předobjednávku. Z toho důvodu se 25. února dočkáme bezplatné demoverze, která umožní otestovat všechny čtyři hratelné postavy v několika prvních hodinách hry, a to jak sólo, tak v kooperaci s kamarády.

Pokud se navíc po absolvování dema rozhodnete hru zakoupit, bude zachován váš dosažený postup a můžete rovnou navázat tam, kde ukázka skončila bez toho, abyste museli úvod opakovat.

zdroj: Square Enix

Nový termín vydání je stanoven na 1. dubna letošního roku a autoři předesílají, že se rozhodně nejedná o aprílový žert. Čas navíc hodlají využít pro dobro hry, vyvažování hratelnosti a vychytávání případných chyb.

Outriders vyvíjejí pod křídly vydavatelství Square Enix polší vývojáři ze studia People Can Fly, kteří v minulosti přinesli třeba frenetickou akci Painkiller, levobočka série Gears of War s podtitulem Judgment nebo střílečku Bulletstorm, která vás bodově hodnotila za kreativní vraždění protivníků.

Jejich novinka je 3rd person akcí kombinovanou s RPG prvky, v níž si můžete vybrat ze čtyř hratelných tříd. Ty budou mít vlastní stromy schopností a speciální dovednosti, které mezi sebou zároveň mohou kombinovat pro dosažení unikátních účinků. 

Příběh se odehrává na planetě Enoch, kterou se lidstvo snaží kolonizovat, došlo ale ke ztrátě spojení s průzkumným týmem, což zapříčinila masivní energetická bouře zvaná Anomaly. Ta zároveň kolonistům i původním obyvatelům poskytuje nadpřirozené schopnosti.

Kromě střílení nás čeká průzkum světa, cestování mezi ostrůvky civilizace, konverzace s NPC s dialogovými možnostmi a množství vedlejších úkolů. Hra vychází na současné a minulé generaci konzolí, na PC a streamovací službě Google Stadia.

Za zmínku stojí účast hudebního skladatele Inona Zura, který se herní hudbě věnuje už přes 20 let a svůj um propůjčil sériím Fallout, Crysis nebo třeba několika hrám z univerza Star Trek.

Nejnovější články