Nový mod pro XCOM 2 vás nechá měnit vlastnosti vojáků a zvýšit vliv zranění
zdroj: tisková zpráva

Nový mod pro XCOM 2 vás nechá měnit vlastnosti vojáků a zvýšit vliv zranění

2. 5. 2016 15:32 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Už od vydání XCOM 2 spolupracuje Firaxis s Long War Studios, modery, kteří vytvořili populární modifikaci Long War pro XCOM: Enemy Unknown. Díky nim jste si mohli v den vydání dvojky nainstalovat mod, který ve hře zpřístupnil samopaly, Muton Centuriona a velitelské perky. Jejich nová modifikace, která už je dostupná na Steam Workshop, se jmenuje Toolbox a umožňuje vám hlubší editaci hry a vlastností vašich svěřenců.

Zatímco předešlé mody byly spíše drobnými DLC, která do hry dodávala nový obsah, Toolbox je především klíč k otevření dalších možností ve hře. V první řadě je tu možnost změny rotace kamery. Pak můžete měnit maximální velikost squadu, přičemž s upgrady Guerilla School se můžete dostat na až dvanáct vojáků. Nicméně hra neupravuje obtížnost, takže počítejte s tím, že čím větší squad, tím lehčí mise. U zbraní půjde aplikovat náhodný rozptyl poškození, takže se bude moci lišit až o 25 procent oproti základním hodnotám.

Zapnout půjde i náhodné generování vlastností nově zrekrutovaných vojáků a to samé jde zapnout pro povyšování vašich svěřenců. Při vypnutí této možnosti se vlastnosti dostanou zpátky na standardní hodnoty. Zajímavé zní Red Fog, což je možnost která zapne vliv zranění na schopnosti na bojišti – Red Fog se může týkat vojáků i mimozemšťanů, podle toho, jak ji nastavíte. Zranění ovlivní pohyblivost, přesnost, hackování a vůli. Platí, že lehčí zranění způsobí menší postihy, těžké se projeví výraznými mínusy na vše.

Pro ty, kteří pospíchají bude také k dispozici automatické vyhodnocení mise, kde hra vyhodnotí boj místo vás. Jde o zakomponování vývojářského debugového nástroje. Jen přemýšlím proč pak XCOM 2 hrát, když z něj odeberete tahové souboje. Mod Toolbox si můžete stáhnout na jeho stránkách ve Steam Workshopu. Navíc Long War Studios pracují na čtyřech dalších modech, které vyjdou v budoucích měsících a představují opět spíše DLC. Perk Pack vám přidá nová povolání, perky a možnost vytvářet vlastní povolání. Laser Pack přidá nové zbraně a Alien Pack deset nových nepřátel. Poslední mod zatím tvůrci nepředstavili.

zdroj: youtube.com

Nejnovější články