Novou prezidentkou Blizzardu se stala Johanna Faries
zdroj: Mit Sloan

Novou prezidentkou Blizzardu se stala Johanna Faries

30. 1. 2024 11:13 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Společnost Blizzard Entertainment představila svou novou prezidentku, která 5. února nahradí Mika Ybarru, jenž společnost opustil minulý týden v rámci velkého propouštění v Microsoftu. Týmům vyvíjejícím Diablo, World of Warcraft či Overwatch bude nově šéfovat dosavadní generální manžerka Call of Duty, Johanna Faries.

Právě masivního propouštění, během kterého přišlo o práci přes 1 900 lidí napříč studii Xboxu a ZeniMaxu, ale i nedávno akvírovaného Activisionu, se z velké části týká představovací e-mail, který Faries adresovala primárně zaměstnancům Blizzardu. „Dnešní den přináší smíšené pocity. Ztráta talentovaných kolegů v uplynulých dnech se jen těžko slučuje s obrovským nadšením, které cítím v souvislosti s nástupem do Blizzardu – a z toho, že budu moct stavět na základech, které jste pro další kapitolu Blizzardu vybudovali,“ píše Faries.

Nová prezidentka si je prý velmi dobře vědomá zásadních rozdílů mezi Call of Duty a značkami, které pod sebou sdružuje Blizzard, ať už v přístupu k samotným hrám, ale i v podmínkách potřebných k jejich úspěchu nebo v komunitě. Faries se prý s vedením Blizzardu o odlišnostech pobavila a je připravená ke své roli přistupovat citlivě a s ohromným respektem vůči studiu.

Johanna Faries do Activisionu přišla v roce 2018, nejprve na pozici šéfky esportovní divize Call of Duty a posléze jako generální manažerka značky. Předtím 12 let působila na manažerské pozici americké fotbalové ligy NFL.

Faries v roli prezidentky Blizzardu nahradí Mikea Ybarru, který na této pozici strávil dva a půl roku. Ve studiu působil od roku 2019, do té doby téměř dvacet let sbíral zkušenosti v Microsoftu.

Nejnovější články