Nová hra od Caseyho Hudsona, bývalého šéfa BioWare, bude tříáčkové sci-fi
zdroj: Humanoid Studios

Nová hra od Caseyho Hudsona, bývalého šéfa BioWare, bude tříáčkové sci-fi

23. 3. 2022 12:03 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Když Casey Hudson v roce 2020 opustil BioWare, byla to pro studio pořádná rána. Hudson pracoval pro BioWare přes 22 let a stál za peckami jako Star Wars: Knights of the Old Republic, sérií Mass Effect a podílel se i na vývoji legendárního Baldur’s Gate 2. Nebylo proto moc velké překvapení, že se po svém odchodu rozhodl založit vlastní studio.

To nese název Humanoid Studios a loni jsme o něm slyšeli pouze jediné: Dělá na zcela nové značce. Nyní firma aktualizovala svůj web ve snaze nalákat nové vývojáře a jak se zdá, Hudson se drží svého kopyta. Na stránkách se píše: „Naším současným projektem je multiplatformní AAA hra, která se zaměřuje na příběh založený na postavách ve zcela novém sci-fi světě.“

humanoid studios zdroj: Humanoid Studios

Krom toho se dočteme, že se chce firma zaměřit na inovativní nápady a příběh spolu s interaktivními možnostmi je pro ni naprosto zásadní. Najdete tu také několik obrázků. Lidé ve vesmírných oblecích zkoumají cizí planety, kde se nachází pozůstatky po gigantických mimozemšťanech (nebo jde snad o sochu?), je tu také interiér vesmírné základny a teraformovaná planeta s jakýmisi velkými zásobníky na vodu.

  humanoid studios zdroj: Humanoid Studios

Zbytek příspěvku je zaměřený především na rekrutování nových zaměstnanců. Dočtete se tu, že „lidé odvádějí nejlepší tvůrčí práci, když se cítí bezpečně a mají podporu“ nebo například, že Humanoid Studios věří „v sílu malých, agilních týmů a plochou organizační strukturu, kde má každý možnost rozhodovat a podílet se na tvorbě vize projektu“.

V rámci seznamu tvůrců, které studio hledá, je jasné, že potřebuje více méně sestavit kompletní tým, od programátorů přes designéry a výtvarníky až po hlavního scenáristu. Je tak víc než pravděpodobné, že obrázky jsou jenom jakýsi mood board a chystaná hra je v rané předprodukční fázi. Přesto stojí za to mít Humanoid Studios v hledáčku, protože jeho plány jsou zjevně velmi ambiciózní.

Nejnovější články