Neverwinter Nights až na podzim
zdroj: tisková zpráva

Neverwinter Nights až na podzim

29. 12. 2000 6:15 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Na Stomped pokračují v každodenních rozhovorech s význačnými osobnostmi herního průmyslu a na řadu dnes přišel Ray Muzika z BioWare Corporation.

To by ani nebylo něco tak výjimečného, ale řeč přišla i na tituly, které BioWare plánují vydat v příštím roce a v tom je tak trochu kámen úrazu. Online-RPG NeverWinter Nights bylo totiž opět odloženo a to až na podzim 2001, přičemž původně se počítalo s vydáním letos v listopadu. Z interview také vyplynulo, že se trochu překvapivě nechystá žádný přídavek pro Baldur's Gate 2 a také fakt, že Star Wars RPG vyvíjené pro Lucas Arts se na trhu objeví až v roce 2002.

BioWare, zřejmě ukolébáni obrovským úspěchem BG2, evidentně nemají kam pospíchat, neboť Neverwinter Nights je hrou tak unikátní, která, pominu-li upravené Ultima Online servery jako třeba český Dark Paradise, nemá téměř žádnou konkurenci, posuďte sami:

Neverwinter Nights je online RPG, která se dá hrát buď jako hra pro jednoho hráče nebo po internetu, kdy se na každý server může připojit až 64 lidí současně. Jednotlivé servery nejsou nějak centrálně řízené jako Battle.net, ale běží přímo na počítačích hráčů a můžou být nalinkovány navzájem skrz tzv. portály, díky čemuž se vytvoří jeden masivní svět, který ale bude celý zpřístupněn pouze těm, kteří si hru koupí (asi kvůli unikátnímu sériovému číslu). Plná verze hry bude obsahovat okolo třiceti 1 až 4 hodinových modulů (příběhů), které půjdou hrát jak sólo, tak jako multiplayer. Všechny postavy hráčů budou prověřovány v Character Vaultu (kvůli cheatování), nebo budou moci být uloženy na počítačích hráčů v případě, že je budou chtít modifikovat. Nejzajímavější na tom všem je, že samotní hráči budou moci vystupovat v roli tzv. pána jeskyně (Dungeon Master) na jejich vlastním serveru, takže budou moci editovat vše, co má takový člověk na práci v klasických stolních hrách typu Dračí doupě. Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články