Microsoft spouští funkci FPS Boost, starší hry nabídnou i 120 snímků za vteřinu
zdroj: tisková zpráva

Microsoft spouští funkci FPS Boost, starší hry nabídnou i 120 snímků za vteřinu

19. 2. 2021 12:25 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Microsoft přichází s novým způsobem, jak vylepšit zážitek z hraní starších her na aktuální generaci Xboxu. Po funkci Auto HDR, která zpřístupňuje vysoký dynamický rozsah barev i u titulů, které tuto funkci původně nepodporovaly, je tu nová technologie FPS Boost.

Jak už název napovídá, měla by velmi razantně pomoci mnohdy nedostatečnému snímkování konzolových her. Z obvyklých 30 FPS se tak můžeme dostat na stabilních 60, v některých případech dokonce i 120 snímků za vteřinu. 

První vlaštovky můžete vyzkoušet už dnes. Mezi první zpětně kompatibilní tituly, které FPS Boost podporují, patří Far Cry 4, Watch Dogs 2, New Super Lucky's Tale, UFC 4 a Sniper Elite 4. Ve většině případů jde o zdvojnásobení framerate na 60 FPS, v případě 3D skákačky s lišákem v hlavní roli se ale na odpovídajících displejích dostanete skutečně až na 120 snímků.

Microsoft neuvádí, jak často bude hry touto funkcí updatovat, slibuje ale, že v budoucnu budeme moci ji i službu Auto HDR sami nastavovat skrz položku Manage Game v dashboardu konzole. Za zmínku stojí, že zvyšování snímkovací frekvence není záležitostí prostého „otočení knoflíkem“, protože změny v FPS mohou mít vliv na animace postav nebo obecnou fyziku ve hře.

Proto se ke každému titulu musí přistupovat individuálně. Všechny obohacené hry procházejí důkladným testováním a k implementaci vylepšení dochází jen tehdy, kdy z něj hra skutečně bude pozitivně těžit. 

Microsoft zpětné kompatibilitě napříč čtyřmi generacemi svého herního hardware věnuje velkou pozornost a hry ze starších Xboxů představují značnou část nabídky Xbox Game Pass. V současném herním suchu se může jednat o zajímavý způsob, jak si pohodlně doplnit vzdělání nebo trochu omezit backlog. Kdyby jen stejnou péči firma věnovala i novým titulům cílícím na Series X a S...

Nejnovější články